"Slavlje reprezentativaca Južne Koreje"
"Slavlje reprezentativaca Južne Koreje"

Južna Koreja posle 27 godina u finalu Azijskog kupa: Irak nedorastao rival (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.01.15. | 11:46

Rutinskih 2:0 iako je četa Ulija Štilikea bile desetkovana

Slavlje reprezentativaca Južne KorejePrva zvezda tima i kreator igre Son Hjuong-min zbog bolesti je bio van stroja, Li Čung-jong i Ko Ja-Čeol su od ranije bili povređeni. Ali i tako hendikepirana Južna Koreja je pokazala da joj je mesto definitivno u finalu Azijskog kupa pošto je u polufinalu turnira u Australiji rutinski savladala Irak sa 2:0.

I ovaj put bez lopte u mreži Južne Koreje, koja od starta takmičenja nije primila gol. Irak jednostavno nije bio dorastao rival. Li Jung-Hjub je glavom u 20. minutu načeo tim sa Bliskog istoka, da bi sumnje oko ishoda meča volejom u 50. otklonio Kim Jung-Gvon, pa se Južna Koreja prvi put posle 1988. plasirala u finale kontinentalne smotre.

Izabrane vesti

U finalu će odmeriti snage sa pobednikom duela Australije i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Jasno je da bi sve osim pobede Kengura bilo prvorazredno iznenađenje. Bio bi to drugi okršaj dve trenutno najjače ekipe na najvećem kontinentu. U grupnoj fazi Južna Koreja je Australiju savladala sa 1:0.

Takvog rivala nije lako pobediti dva puta na istom takmičenju. Ali dugo, možda i predugo u Južnoj Koreji čekaju na ovaj pehar. Punih 55 godina je prošlo od kada su ga poslednji put prigrlili. Bilo je to 1960. Motiv do neba.

Samo, fudbal koji Južna Koreja igra u Australiji… Ne izgleda baš šampionski. Čini se jednostavno da je konkurencija bila previše slaba. Tek je red na ono pravo. Sve do sada bilo je samo zagrevanje.

(FOTO: Action Images)


tagovi

reprezentativni fudbalIrakAzijski kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara