""
""

Kajri osvojio Medison skver garden, Ratnici upucali Pelikane došavši do 11. pobede u nizu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.12.14. | 08:39

Portland bio bolji od Indijane, koja nikako da nađe pravu igru

U noći između četvrtka i petka u NBA ligi odigrana su tri meča. U Medison skver gardenu Klivlend je u dramatičnoj završnici ponajviše zahvaljujući Kajriju Irvingu savladao domaći Njujork sa 90:87, Golden Stejt je u San Francisku bio mnogo bolji od Nju Orleansa (112:85), dok je Portland takođe kod kuće pobedio Indijanu (88:82) u meču sa evropskim rezultatom.

Klivlend je ušao u formu pa je uz pomoć Kajrija Irvinga i njegovih 37 poena (najbolji učinak ove sezone) došao do desete pobede u sezoni. Pali su Niksi, i to na svom pragu, a rezultat je bio 90:87. Meč je počeo dobro i za jedne i za druge, da bi domaća ekipa ostvarila blagu prednost tokom druge četvrtine. Imali su kakvu-takvu nadmoć sve dok Lebron Džejms nije pogodio svoju prvu trojku za vođstvo od 86:85, da bi u sledećem napadu ukrao loptu i zakucao u kontri za 88:85. Istom razlikom je i završen meč, pa je ovo bila druga pobeda u sezoni za Kavse protiv Niksa. Kao što je pomenuto, najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Kajri Irving (protiv Niksa postigao minimum po 20 poena na prethodnih deset mečeva) sa 37 poena, Kevin Lav je ubacio 11, uz isto toliko skokova, dok su kod domaćina blistali Amare Stodamajer i Tim Hardavej Džunior sa po 18, odnosno 20 poena. Karmelo Entoni je opet bio dobar u reketu sa 10 skokova.

Izabrane vesti

Stef Kari, Klej Tompson i ekipa Golden Stejta su lagano savladali Pelikanse koje je predvodio Entoni Dejvis rezultatom 112:85. Bolje su počeli Ratnici, Pelikane je ponajviše centar nacionalnog tima vratio u igru i doneo im prednost, ali su dva reprezentativca Amerike iz redova tima iz San Franciska presudila u korist domaće ekipe. Druga i četvrta četvrtina bile su kobne za goste, jer je u njima tim Golden Stejta ubacio 63 poena, a Pelikani svega 31. Najbolji u pobedničkoj ekipi bili su Klej Tompson sa 23 poena (trojke 5/8) i Stef Kari sa 19 poena i 11 asistencija. U poraženom timu jedini vredan pomena je Entoni Dejvis sa 30 pogodaka, od kojih je nekoliko bilo vrlo atraktivno.

Indijana Pejsersi bez Pola Džordža nikako da pronađu formu. Doživeli su i treći uzastopni poraz pred odlazak na mini-turneju, pošto ih je vrlo čvrsta ekipa Portlanda savladala sa 88:82. Ovo je bio drugi najgori učinak napada Pejsersa, ali je prvenstveno za to zaslužna sjajna igra u odbrani tima koji je predvodio Lamarkus Oldridž. On je došao do 18 poena i 11 skokova i svojim četvrtim uzastopnim dabl-dablom pomogao svom timu da upiše 15. pobedu u sezoni. Zanimljivo je da je upravo ovaj igrač promašio čak 14 šuteva, ali ni to ga nije sprečilo da pobere sve lovorike. Najmanje loš u poraženoj ekipi bio je Rodni Staki sa 16 poena i pet asistencija.

(FOTO: Action images)


tagovi

Entoni DejvisIndijana PejsersKajri IrvingKevin LavKlej TompsonLamarkus OldridžNBA ligaNju Orleans PelikansNjujork NiksRodni StakiStef Kari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara