"Romulo (Rusija)"
"Romulo (Rusija)"

Kakav Mundijal: Posle svetskog, pao i evropski šampion! Ruska osveta Crvenoj furiji (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.09.16. | 09:29

Baćuške uzvratike Španiji za poraz u finalu Evropskog prvenstva u Beogradu - 6:2

Romulo (Rusija)

Od Svetskog prvenstva u Kolumbiji očekivalo se da donese novu dozu uzbuđenja, ali ovo što smo do sada videli na najvećoj futsal smotri na planeti je prevršilo svaku meru očekivanja. Nakon svetskog šampiona Brazila, verovatno najbolje generacije u istoriji ove igre, predvođene legendarnim Falkaom, koji je eliminisan od Irana, još jednog favorita Italije, koju je izbacio Egipat, kraj turnira došao je i za aktuelnog evropskog šampiona Španiju. Jedina selekcija koja je pored Brazila osvajala svetsko prvenstvo u futsalu protekle noći je poražena od Rusije u Kaliju sa ubedljivih 6:2, pa je završila takmičenje već u četvrtfinalu.

Izabrane vesti

Junaci slavlja Baćuški bili su dvostruki strelci Ivan Čiškala i Eder Lima. Španija je na ovoj utakmici čak i vodila sa 2:1 ekspresnim golovima Riviljosa i Megelina, ali su Čiškala i Eder Lima već do kraja prvog poluvremena postavili stvari na svoje mesto, pa je na poluvremenu bilo 3:2 za Rusiju.

Ipak, verovatno ključni momenat na utakmici dogodio se u 27. minutu, kada je Fernandao nakon auta Romula nespretno poslao loptu u svoju mrežu. Furija je potpom morala da krene znatno ofanzivnije ka golu rivala, što joj se osvetilo. Eder Lima je već u 30. minutu povisio na 5:2, da bi golman Gustavo u 39. udarcem "iz ruke" postavio konačnih 6:2 i poslao evropskog šampiona kući.

Setimo se, pre samo sedam meseci u Beogradskoj Areni, Španija je u finalu savladala ovog rivala rezultatom 7:3, pa se ovo može smatrati svojevrsnom osvetom Rusije, koja će u polufinalu ići na noge Iranu. Najbolja azijska selekcija je posle Brazila, eliminisala i neugodni Paragvaj (4:3), pa nema sumnje da ćemo gledati fenomenalan meč.

Večeras su na programu četvrtfinalni okršaji između Argentine i Egipta (22.30), odnosno Azerbejdžana i Portugalije (01.00). Oba meča možete da gledate u direktnom prenosu na Eurosportu 2.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SP u futsaluRomuloreprezentativni fudbalmeđunarodni fudbalEder Lima

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara