Kako je Sporting doveo Raću Petrovića…

Vreme čitanja: 1min | ned. 15.04.18. | 13:29

Sudbina je još ranije odredila taj brak

Radosav Petrović bi večeras mogao tek drugi put u sezoni da bude starter u portugalskom prvenstvu. Sporting gostuje Belenensesu, a Petrović je jedna od opcija za mesto startnog štopera. Trener Žorž Žezus ima problema sa povredama defanzivaca i mesto se otvorilo za Srbina.

Petrović je minulog četvrtka ušao u meču četvrtfinala Lige Evrope protiv Atletika kada je zamenio povređenog Žeremija Matjea. I danas bi trebalo da zauzme njegovo mesto u srcu odbrane.
“Petrović je igrač koji se u ovom sistemu adaptirao veoma dobro. Odlično se snalazi kao štoper. Otkako je Tobijas Figeredo otišao u Englesku, Petrović praktično stalno trenira kao štoper. On se na to brzo navikao jer je i u Srbiji ponekad igrao na toj poziciji”, kaže Sportingov trener Žorž Žezus.

Izabrane vesti

Sportingov starteg je otkrio i kako je odlučio da Petrovića dovede u Lisabon.
“Kada sam išao da gledam Fejsu za Benfiku, njih dvojica su igrali zajedno u reprezentaciji. Petrović je bio starter, ali ja sam ipak izabrao Fejsu. Tom prilikom sam se upoznao sa Petrovićevim kvalitetima i znao sam koga dovodim u Sporting. Znam da bi on voleo da više igra, ali je veliki profesionalac koji se adaptira na sve zahteve koje trener ima”, potvrdio je Žezus.

(FOTO: Action images)


tagovi

Žorž ŽezusRadosav Petrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara