""
""

Kako su Hrvati imenovali novog selektora i sistem znaš me - znam te

Vreme čitanja: 1min | ned. 08.10.17. | 13:23

I Zdravko Mamić kao mirođija u svakoj čorbi...

Nakon što je juče Zlatko Dalić potvrđen kao novi selektor reprezentacije hrvatske, u eter se plasiraju i informacije oko kandidata koji su bili u igri za preuzimanje kormila te nacionalne selekcije, piše Germanijak.

Izabrane vesti

Prema informacijama iz krugova bliskih HNS-u, u kombinaciji su bila četiri imena koja nisu javno navedena. Neki kažu da je jedno ime sigurno Robert Prosinečki, no to se vrlo teško može potvrditi. S druge strane, Novi list navodi kako je predsednik Rijeke Damir Mišković na pregovorima oko sudbine Ante Čačića ponudio opciju u kojoj bi Matjaž Kek preuzeo ulogu „selektora na jednu noć“ za utakmicu s Ukrajinom, ali ta je opcija odbijena.

Jutarnji list pak javlja kako je Zlatko Dalić navodno dobio poverenje jer je svojevremeno lobirao da Zoran Mamić dobije ulogu njegovog naslednika u Al Ainu, klubu u kojem je novopečeni selektor proveo gotovo pune tri godine i kojeg je odveo do finala azijske Lige šampiona 2016. godine.

Mamić mlađi je klupu preuzeo u januaru ove godine, nakon što je pola godine proveo u saudijskom Al Nasru, a Dalićevo lobiranje usluga je koju prema pisanju Jutarnjeg porodica Mamić nije zaboravila. Tako je 50-godišnji rođeni Livnjak dobio podršku i ostao jedina realna opcija.

"Sve u svemu, izgleda da je ponovo glavni kriterijum pri zapošljavanju na tu delikatnu poziciju bio princip vraćanja usluge i „znaš me znam te“ pristup, a ne kriterijum stručnosti", konstatuju u zaključku na Germanijaku.


tagovi

Hrvatskameđunarodni fudbalreprezentativni fudbalZdravko MamićZoran Mamić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara