"Pogodak Britosa za 3:3"
"Pogodak Britosa za 3:3"

Kakve šeprtlje igraju za Fudbalski klub Liverpul (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.08.17. | 15:32

Kad Klop shvati da mora da kupi štopera (ili više njih) možda i pobedi Votford, ovako fenomenalnih 3:3 na otvaranju subotnjeg programa Premijer lige

Pogodak Britosa za 3:3Navijači Liverpula, da li ste srećni ili zabrinuti? Al’ iskreno...

Crveni su novu sezonu Premijer lige otvorili remijem, posle kojeg verovatno i najzagriženiji fanovi slavnog kluba u dilemi da li da hvale pojačanje u liku Mohameda Salaha ili kude nespretnu odbranu što je na Vikaridž roudu delovala kao da prvi put igra zajedno.

Izabrane vesti

Iako se činilo da su Crveni dovoljno potentni u napadu da pokore stadion Votforda, na kraju je ispalo da imaju užasnu odbranu, koja se svojski postarala da „čestita“ Jirgenu Klopu jubilarni 100. takmičarski meč na klupi nekadašnjeg engleskog prvaka, koji je bez dodatna dva boda ostao u trećem minutu nadoknade vremena - 3:3 (1:2).

Izgledalo je da je papiranti favorit pred trijumfom. Samo je izgledalo, jer je velika greška Simona Minjolea omogućila Migelu Britosu da utera loptu u mrežu i sačuva više nego zaslužan bod hrabrom domaćinu.

Pogledajte....

Delovalo je da će Roberto Firmino i Mohamed Salah zakrpiti kratere iz odbrane, prisutne još od prošle sezone, na kojima Jirgen Klop ne radi. Ili ne želi da radi. U razmaku od samo dva minuta, s početka drugog poluvremena, Brazilac i Egipćanin su uspeli da ponište ili zamaskiraju sve brljotine saigrača iz odbrane i razoružaju veoma dobru ekipu portugalskog stručnjaka Marka Silve.

Najpre je novajlija iz Rome iznudio jedanaesterac koji je u pogodak pretvorio brazilski špic u 55, da bi već u narednom ozbiljnom napadu gostiju, Firmino lobovao istrčalog golmana Eurelija Gomeša i omogućio krilnom napadaču plaćenom 50.000.000 evra da postigne prvenac za Liverpul.

Malo ko je mogao da pretpostavi da će se Liverpul uzdići tako brzo, posle očajnog prvog poluvremena u kome je odbrana (ah, odbrana i Liverpul, da li to sme da se stavi u istu rečenicu?) tima sa Enfilda delovala... Užasno - to je jedina prava reč.

Najpre je cela defanzivna linija, potpomognuta vezistima i napadačima dozvolila Stefanu Okaki da na centaršut Holebasa iz kornera dovede Votford do inicijalnog vođstva. A kakvi fudbalski nespretnjakovići igraju u poslednjoj liniji Liverpula videlo se u 31. minutu, kad je Abdulaje Dukur iskoristio niz grešaka počev Morenove, preko Lovrenove, pa Matipove, zaključno sa nedovoljno dobrom intervencijom mladog Aleksandra Arnolda.

Veruje im Klop, ali...

Ne ide to tako lako. Srećom po Crvene tu je bio Sadio Mane da spreči potpunu katastrofu, pa dvojica pomenutih Firmino-Salah (možda bi bilo bolje da je igrao Kutinjo, ali on traži transfer), ali dok nemački trener ne kupi štopera - ili štopere, možda i golmana - pre će biti da će ovako stresne utakmice poput današnjih postati standard. A ne izuzetak.

PREMIJER LIGA – 1. KOLO:

Arsenal – Lester 4:3 (2:2)
/Lakazet 2, Velbek 45, Remzi 83, Žiru 85 – Okazaki 5, Vardi 29, 56/

Subota:

Votford – Liverpul 3:3 (2:1)
/Okaka 8, Dukur 32, Britos 90+3 - Mane 29, Firmino 55 pen, Slaah 57/

16.00 Čelsi – Barnli
16.00 Kristal Palas – Hadersfild
16.00 Everton – Stouk
16.00 Sautempton – Svonsi
16.00 VBA – Bornmut
18.30 Brajton – Man. Siti

Nedelja:
14.30 Njukasl – Totenhem
17.00 Man. junajted – Vest Hem

TABELA:

(FOTO: Action images)


tagovi

EngleskaEvropaLiverpulMigel BritosPremijer ligaSimon Minjolevotford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara