Kari, Klej, KD, Grin, KAZINS!!! Golden Stejt obesmislio NBA...

Vreme čitanja: 3min | uto. 03.07.18. | 08:15

All-Star petorka i najbolji tim u novijoj košarkaškoj istoriji, možda i ikad viđen...

Uprava Golden Stejta je u noći između ponedeljka i utorka potpuno obesmislila NBA ligu... Teško da bi bilo kakvo drugo objašnjenje moglo da se upotrebi za korak na koji se vrhuška aktuelnog NBA šampiona odlučila. Jer ne samo što je praktično privatizovala najjaču košarkašku ligu sveta, nego i donekle opravdala sve one kratkoročne poteze koje su Los Anđeles Lejkersi povukli posle megatransfera Lebrona Džejmsa u Holivud. Golden Stejt je skrojio All-Star petorku i najjači tim u novijoj istoriji košarke, možda i ikad viđen, pošto je novi član Voriorsa postao - DEMARKUS KAZINS!!!

Svaka čast Medžiku Džonsonu na naporima koje je uložio kako bi doveo Kralja Lebrona u Los Anđeles, ali već sada možemo da kažemo da je Golden Stejt apsolutni pobednik tek otvorenog prelaznog roka. Golden Stejt je sa jednim od najboljih centara Lige dogovorila jednogodišnju saradnju vrednu tričavih 5.300.000 dolara. Potez koji će možda neke šokirati, ali treba razumeti da iza praktično sitne love za NBA standarde stoji Kazinsova želja da se okiti šampionskim prstenom. I to je potpuno u redu. Golden Stejt je imao minimalni prostor u budžetu da ubaci i Kazinsa, to je uradio i tako možda već sad stavio tačku na pitanje - ko će biti novi šampion? Zapravo, njegovo ime se verovatno neće ni menjati, kao ni prethodne dve godine...

Izabrane vesti

Kazins je postao "višak" onog trenutka kada je Nju Orleans doveo slobodnog Džulijusa Rendla. Dojučerašnji igrač Pelikansa sada će imati dovoljno vremena da se oporavi od teške povrede Ahilove tetive koja ga je zadesila početkom godine. 

Kako je otkrio najveći izvor NBA informacija Adrijan Vojnarovski, Kazins je pre nekoliko dana stupio u kontakt sa svojim agentom kako bi pokušali da izvagaju sve opcije, uključujući i Golden Stejt. Dvostruki uzastopni šampion je juče ostao bez Džavala Mekgija koji je otišao u Lejkerse zajedno sa Lebronom Džejmsom, Ražonom Rondom i Lenson Stivensonom, a navodno Kazins je u najužem krugu imao Golden Stejt i Boston!

U ponedeljak uveče Kazins je nazvao prvog čoveka košarkaških operacija Golden Stejta Boba Majersa i odmah mu izneo svoju želju da dođe u klub.

„Ovo je moj kec iz rukava. Moj potez u šahu“, navodno je poručio Kazins.

Pošto su dogovoreni svi detalji, Kazins je obavio razgovore i sa budućim saigračima - Stefom Karijem, Kevinom Durantom i Drejmondom Grinom i, kako otkriva Vojnarovski, svi su bili oduševljeni. Kari je čak udelio i komentar sledeće sadržine.

„Došao je treći brat Spleš“, napisao je najbolji šuter današnjice. Ne treba zaboraviti da originalni sastav čine upravo Klej Tompson i on.

Transfer je dogovoren u tri ujutru iza ponoći. Golden Stejt je za transfer Demarkusa Kazinsa iskoristila opciju „taxpayer mid level exception“ kojom mu je dala svega 5.300.000 dolara.

Istina, ovo nije ono što je Kazins želeo, pošto je mesecima tražio klub koji može da mu ponudi maksimalni ugovor i šansu da se bori za titulu. Nju Orleans je mogao da mu izađe u susret samo sa prvom željom, ali je Kazins na kraju izabrao slavu ispred novca. Nije, doduše, da ga neće zaraditi i ove sezone, a već narednog leta može ponovo da izađe na tržište i razbije se od love. Verovatno kao šampion NBA lige.

Prema informacijama američkih medija Golden Stejt je postao tek šesti tim u istoriji NBA košarke i prvi još od Boston Seltiksa iz sezone 1975/76 koji ima svih pet All-Star igrača.


tagovi

Demarkus KazinsGolden Stejt Voriors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara