""
""

Karleto + Zizu = spektakularan Real Madrid!

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.06.13. | 15:15

Italijan i zvanično predstavljen u Madridu i na promociji se našalio da žali što njegov pomoćnik neće moći da uđe na teren i da igra

Florentino Perez je sijao od sreće. Konačno je dočekao da ceremonijalno uruči dres Reala Madrida omiljenom treneru koga je godinama jurio i predstavi ga sa Santjago Bernabeu. Karlo Anćeloti je danas i zvanično promovisan u glavnog trenera Kraljevskog kluba.
“Godinama sam sanjao o ovome danu. Pritisak na klupi našeg kluba je normalna stvar, ali uveren sam da je pred nama period koji još do sada nismo u klubu imali. Liga šampiona je cilj svih nas, a pogotovo navijača. Verujem da smo doveli čoveka koji će nas odvesti do tog cilja. Predstavljam vam Karla Anćelotija”, rekao je predsednik Real Madrida i prepustio govorničko mesto italijanskom stručnjaku.

Izabrane vesti

“Jako sam uzbuđen i srećan što sam ovde”, rekao je Anćeloti na skromnom španskom, ali i najavio: “Uskoro ću puno bolje govoriti jezik”.

A, onda je pričao o onome što najviše interesuje navijače Reala – ciljevima i planovima.
“Moj cilj je jasan! Najprestižniji klub na svetu mora stalno da pobeđuje i igra spektakularan fudbal. Istorija i tradicija ovog kluba je da igra napadački i spektakularno. Radićemo na tome da se igra fudbal koji će navijače učiniti srećnima. Valjdebebas je sjajan trening-centar gde imam apsolutno sve potrebno za rad. Uz to imam veliku podršku predsednika kluba, a koliko sam video i navijača. Mislim da će naredna sezona biti prepuna sreće za Real Madrid”, poručio je Anćeloti.

Prvi asistent Italijana će biti legenda Reala slavni Zinedin Zidan. Pomagaće mu još Englez Pol Klement.
“Zidan je bio veličanstven igrač i sada je odlučio da se posveti trenerskom poslu. Drago mi je što će mi biti asistent. Jedini problem je što neće moći da uđe da zaigra”, našalio se Anćeloti.

Anćeloti zna šta ga čeka, kakav tim i kakve igrače će imati na raspolaganju. Nije najavio potpunu rekonstrukciju, već je skromno istakao da je zadovoljan onim što je zatekao.
“Tim je veoma dobar, nije potrbeno mnogo promena i narednih dana ćemo razgovarati o tome koga prodajemo, a koga kupujemo”.

Kaka i Isko?
“Prvo treba da vidimo Kaku na treningu, pa ćemo doneti odluku. Isko je fenomenalan igrač koji može igrati u bilo kom timu na svetu”.

Kasiljas?
“Fantastičan golman i šampion koji je osvojio sve. A, fudbalu je pravilo da takvi igrači zaslužuju da igraju”.

Šta mislite o prethodniku Murinju?
“Sjajan trener koga mnogo poštujem”.

Barselona?
“Barselona je veliki tim i naš najveći rival u Španiji. Ali, znamo da se možemo nositi sa njima i očekujem da će to biti fantastični mečevi. Imam veliko samopouzdanje i osećaj da će Real biti bolji od njih”.

“Želim i da se zahvalim PSŽ-u na iskustvu koje sam tamo stekao, a sada se okrećem Realu. Posao svakako neće biti lak, ali nikada nije lako”, poručio je Anćeloti.

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaFlorentino PeresIsko AlarkonKakaKarlo AnćelotiPrimeraReal MadridŠpanijaZinedin Zidan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara