"Naslovna strana Mundo Deportiva"
"Naslovna strana Mundo Deportiva"

Katalonska potraga za svetim gralom: Šest kandidata za Alvesovog naslednika (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 01.04.15. | 09:09

Brazilac ide iz Barselone, Danilo je završio u Realu, a ko bi mogao na stadion Kamp Nou?

Naslovna strana Mundo DeportivaMandat Danija Alvesa bliži se kraju, uprava kluba nema poverenje u Martina Montoju, svesni su toga i njegovi predstavnici koji mu već traže novu sredinu, Daglas se zasad nije pokazao kao kalibar za najviše domete, pa je jasno da je prva Barselonina briga pred početak letnjeg prelaznog roka kako popuniti sve izvesniju rupu na mestu desnog beka. Real se potrudio da joj oteža posao dovođenjem Danila za 31.500.000 evra iz Porta, ali katalonski Mundo Deportivo uverava da Blaugrana ima poduži spisak kandidata.

Na listi je bilo sedam imena. Danilo je otpao, pa je sada šest opcija. Nema drame. Skauti Barse ubeđeni su da će pronaći adekvatan odgovor. Konkurencija je žestoka.

Izabrane vesti

Prvo ime na listi je Brazilac Fabinjo, 21-godišnj bek Monaka, koji je u Kneževinu stigao na pozajmicu iz Rio Avea, pošto je prehodno u istom statusu sezonu proveo u Realu, ali Madriđani na kraju nisu iskoristili pravo da otkuše njegov ugovor, iako je kod Žozea Murinja upisao i debi u prvom timu. Mnogi su međutim tu privilegiju pripisali dobrim Murinjovim odnosima sa Fabinjovim menadžerom Žoržom Mendesom. U Monaku ipak Fabinjo ne deluje kao klasičan “menadžerski igrač“. Zanimljivo, njega je u Fluminenseu iskopao i Rio Aveu preporučio upravo bivši as Barse Deko. U međuvremenu je 1,88 metara visoki defanzivac debitovao kod Dunge u reprezentaciji Brazila.

Na skeneru je i 22-godišnji fudbaler Pari Sen Žermena i reprezentacije Obale Slonovače Serž Orije, koji na Parku prinčeva ne dobiju u toliku minutažu u konkurenciji Gregorija van der Vila, pa u poslednje vreme sve češće konkuriše za mesto rezervnog štopera. U Barsi su ga primetili još dok je igrao za Tuluz, PSŽ-u je potrebno da oslobodi prostor u budžetu za zvučnija pojačanja koja mu izmiču zbog finansijskog fer pleja.

Dobrim igrama se preporučuje i 24-godišnji Mario Gaspar iz Viljareala, koji je ove sezone postigao već četiri gola u dresu Žute podmornice. Ističe se i Mateo Darmijan, 25-godišnji italijanski reprezentativac koji se afirmisao u Torinu iako je prve korake učio u Milanu u kome je sa 16 leta i debitovao dok je na klupi sedeo sadašnji trener Reala Karlo Ančeloti. Španci su mogli da ga primete i u Ligi Evrope u kojoj je Darmijanov gol eliminisao Atletik Bilbao. Arijedo Braida dobro ga poznaje još iz vremena na San Siru. Zainteresovan je i Inter.

Poslednja dva kandidata, ujedno i najstarija, stižu iz Bundeslige. Jedan je Lukaš Pišček, as Borusije Dortund koji u junu puni 30 godina i o kome se sve zna. Pa i da je jednom već bio na meti Barselone, ali do realizacije posla nije došlo. Drugi je 27-godišnji Fabijan Džonson, Amerikanac iz Borusije Menhengladbah, kluba iz kojeg je Barselona letos dovela i golmana Mark-Andrea ter Štegena. Urbano Ortega pratio ga je u ime Blaugrane još tokom Mundijala u Brazilu, Hoan Karlos Roho je to činio u februarskim okršajima Menša sa Seviljom u Ligi Evrope. Barselona ništa ne prepušta slučaju. Navodno u klupskim kancelarijama postoje izveštaji još iz vremena kada je Džonson branio boje Hofenhajma.

Biraju Braida i Luis Enrike. Javnost s nestrpljenjem očekuje odluku.

(FOTO: Action Images)


tagovi

ViljarealTorinoŠpanijaSerž OrijePrimeraPari Sen ŽermenMonakoMateo DarmijanMario GasparLukaš PiščekFabinjoFabijan DžonsonEvropaBorusija MenhengladbahBorusija Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara