""
""

Katić: Partizan je favorit u derbiju, ali mi ćemo učiniti sve da iznenadimo i pobedimo

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.11.13. | 11:25

"Biće mnogo teško. I njima i nama treba pobeda, oni igraju pred svojim navijačima, ali sigurno je da će biti jedna zaista teška utakmica za nas. Mi ćemo se truditi da posle pobede nad Ritasom uđemo što spremniji u derbi", dodao je Radenović

Došao je i taj dan! Na parket hale Pionir nešto malo pre 20.30 istrčaće košarkaši dva ljuta beogradska večita rivala kako bi odigrali prvi ovosezonski derbi. Partizan igra pred svojom publikom, a u meč ulazi posle izuzetno bolnog i teškog poraza od CSKA u Moskvi. Da stvar bude još gora, Leo Vesterman je doživeo tešku povredu kolena, sličnu kao onu koju trenutno pokušava da sanira Davis Bertans, što je svakako veliki udarac za ekipu Duška Vujoševića. S druge strane Crvena zvezda se nalazi u naletu, igra vrlo dobro u poslednje vreme, a posle pobeda nad Cedevitom u regionalnoj ligi i evroligaških pobeda nad Laboral Kućom i Lijetuvos Ritasom, tim Dejana Radonjića sa puno samopouzdanja ulazi u veliki okršaj.

Iskusni centar tima sa Malog Kalemegdana Raško Katić ulogu favorita prepustio je rivalu, najviše zbog činjenice da crno-beli imaju uigraniji sastav, ali i toga da igraju pred svojom publikom.
"Mi smo pred početak ove sezone odlučili da idemo utakmicu po utakmicu, a sada igramo jedno vrlo važnu, i to protiv Partizana. Igramo na njihovom terenu, oni su višestruki osvajači Jadranske lige i favoriti su u derbiju. Uigraniji su od nas, duže su zajedno, dok smo se mi skupili pred početak sezone. Pokušaćemo da odigramo što bolju utakmicu i pokušamo da iznenadimo pred njihovom publikom", rekao je Katić.

Izabrane vesti

O učinku rivala u meču sa CSKA bivši igrač Partizana i Hemofarma je rekao:
"Svaka utakmica je za sebe. Retko kada se dešava da jedna utakmica bude vezana sa drugom i da, na primer, tako veliki poraz utiče na ekipu u narednom susretu, posebno ovako bitnom", smatra Katić.

Boban Marjanović se složio sa rečim svog iskusnijeg kolege.
"Idemo utakmicu po utakmicu, nemamo vremena da se opuštamo, jer nas čekaju novi izazovi. To što je Partizan doživeo težak poraz u Moskvi neće imati nikakvog uticaja na derbi. Oni na svom terenu igraju jako dobro, mnogo bolje nego što to čine u gostima i videćemo šta će biti", dodao je centar crveno-belih.

Ivan Radenović smatra da je donekle težak poraz u Moskvi posledica pripreme za večiti derbi.
"Biće mnogo teško. I njima i nama treba pobeda, oni igraju pred svojim navijačima, ali sigurno je da će biti jedna zaista teška utakmica za nas. Mi ćemo se truditi da posle pobede nad Ritasom uđemo što spremniji u derbi", rekao je Radenović, a potom dodao:
"Da li će im biti teže posle poraza u Moskvi? Mislim da ne, jer oni su u taj meč ušli znatno oslabljeni. Zbog toga smatram da taj poraz neće previše uticati na njihovu igru u derbiju. Oni su u Moskvi igrali bez trojice vrlo važnih igrača (Musli, Kinsi, kasnije i Vesterman prim. aut.), pa se nekako očekivalo da će doživeti poraz".

Spremni ili ne, stari poznanici će morati da ukrste koplja, a bez obzira na situaciju o redovima oba tabora, pred nama je jedan vrlo uzbudljiv meč.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Boban MarjanovićFK Crvena zvezdaIvan RadenovićJadranska ligaRaško KatićSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara