""
""

Kecman... Ide trojkaaaaa, šta se ovo desilo! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.04.16. | 09:30

Navijači Partizana zauvek će pamtiti današnji datum - 25. april. Za to postoje dva razloga, odnosno dve „trojke“ koje su dovela pristalice crno-belih u dijametralno suprotna emotivna stanja u razmaku od četiri godine.

Pogodak Dušana Kecmana preko celog terena 2010. godine u finalu Jadranske lige protiv Cibone u Zagrebu doveo je beogradski klub do trofeja, a navijače Partizana do delirijuma, a četiri godine kasnije na sličan način igrač Cedevite Nolan Smit srušio je crno-bele u istoj fazi takmičenja, ovaj put u Beogradskoj areni i ostavio ih bez plasmana u Evroligu.

 Kecmanova trojka ipak je, ne samo iz subjektivnog ugla gledanja velike većine navijača Partizana, bila malo “jača“, jer je do kraja produžetka ostalo samo 0,6 sekundi do kraja i svi u Zagrebačkoj areni su već proslavljali pobedu od 74:72.

Izabrane vesti

U tom trenutku malo je bilo i košarkaša Partizana koji su verovali u preokret, pa čak, prema svedočenju Duška Vujoševića, i sam Kecman. Ipak, iskusni bek crno-belih nije izgubio glavu posle trojke sadašnjeg NBA asa Bojana Bogdanovića, i pošto su sudije pokazale da može da se igra, poslao loptu preko celog terena.

Usledio je pogodak kakav se retko viđa, na kraju je završio i kao naslovna vest na uglednom sajtu Jahu sports (Yahoo sports), a muk u Zagrebu i šok na licima navijača nešto je što će se verovatno prepričavati i prenositi s kolena na koleno dok god se bude igrala košarka na ovim prostorima.

Uzalud su posle bili protesti stručnog štaba Cibone i igrača zbog navodne neregularnosti koša, sudije su utvrdile da je sve bilo u skladu sa pravilima, pa je na parketu mogao da počne pobednički ples Kecmana i drugova. Neki tadašnji igrači Cibone, poput Leona Radoševića, priznali su kasnije da je to koš koji će ih verovatno obeležeti za ceo život, bez obzira na sve što kasnije budu uradili.

Kecman je ovim pogotkom ušao u istoriju Partizana, ali i srpske košarke, a na kraju je u znak zahvalnosti dobio i pesmu.

A pretprošle godine na današnji dan američki plej u dresu Cedevite Nolan Smit pogodio je težak šut u poslednjem napadu Zagrepčana i slomio srca crno-belih koji su se maltene već obradovali pobedi u polufinalu Jadranske lige.

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fesjbuk stranici!

(FOTO: Star sport)


tagovi

SrbijaFK PartizanNolan SmitJadranska ligaDušan Kecman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara