Hetafeovo slavlje
Hetafeovo slavlje

Kike Setjen u mesec dana od Betisovog idola do persone non grata, Maksin Hetafe ozbiljno misli u Ligu šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.03.19. | 18:07

Na stadionu “Benito Viljamarinu” 2:1 za goste iz madridskog predgrađa

¡Quique vete ya!

U razmaku od samo mesec dana Kike Setjen je prevalio put od idola Betisovih navijača do persone non grata na stadionu “Benito Viljamarinu”, pa se tokom današnjeg duela sa Hetafeom na popularom Heliopolisu orilo do skora nezamislivih: Kike, idi odmah! U takvoj atmosferi i prigodan kraj ligaškog duela sa Hefatefom Nemanje Maksimovića u 26. kolu La Lige. Gosti iz madridskog predgrađa rutinski su odneli tri boda iz Sevilje i istakli ozbiljnu kandidaturu za plasman u Ligu šampiona – 2:0.

Izabrane vesti

Hetafe sada na četvrtom mestu, dva boda ispred Alavesa čiji bi izlazak u evropsku elitu predstavljao podjednako iznenađenje. Možda su se zato i na “Viljamarinu” ponadali da će baš oni biti ti koji će od jeseni udariti na najveće na Starom kontinentu, ali Betis je danas propustio idealnu priliku da sustigne Hetafe. Ovako, razlika je porasla šest bodova. Sevilja je pet koraka iza Hetafea. Niko se tome nije nadao pred početak sezone.

Ali po onome što smo gledali danas, apsolutno zasluženo. Betis se u prvom poluvremenu nije video. Leandro Kabrera i Haime Mata su pogađali mrežu Paua Lopeza i pokrenuli prvo salvu zvižduka, a onda i miting domaćih navijača protiv Kikea Setjena.

U fudbalu je kratko pamćenje.  Jednog dana si na vrhu, već sledećeg te razvlače po blatu. Brzo su na Heliopolisu zaboravili da su pod Setjenom igrali i lep fudbal i prvi put dočekali februar kako učesnici tri takmičenja. Posle ispadanja iz Lige Evrope (Ren) i Kupa kralja (Valensija) okrenuli su leđa treneru, iako će većina neutralnih ljubitelja fudbala reći da je Kike Setjen nešto najbolje što se desilo Betisu poslednjih sezona.

Da li će buka sa tribina izazvati i odlazak Setjena ne možemo da tvrdimo, ali za početak jeste izazvala reakciju u svlačionici. Nažalost po Setjena bila je dovoljna samo za Hoakinov utešni pogodak posle odlične akcije Vilijama Karvalja. Zatresao je Hetafeovu mrežu kasnije i Hese Rodrigez, ali je taj pogodak uz asistenciju video tehnologije poništen  zbog ofsajda.

Niko još ne sme to javno da izgovori, ali Hetafe i Nemanja Maksimović izgleda da misle ozbiljno u Ligu šampiona. Maksimović – već po običaju – svih 90 minuta na terenu.

PRIMERA - 26. kolo:

Petak

Rajo Valjekano - Đirona 0:2 (0:1)
/Stuani 30, 85/

Subota

Espanjol - Valjadolid 3:1 (1:1)
/Iglesijas 1, Hermoso 55, Lei 65 - Alkaraz 17/

Viljareal - Alaves 1:2 (0:0)
/Kazorla 61pen - Maripan 54, Inui 77/

Ueska - Sevilja 2:1 (1:0)
/Huanpi 7, Avila 90+8 - Ben Jeder 79pen/

Real Madrid - Barselona 0:1 (0:1)
/Rakitić 26/

Nedelja

Eibar - Selta 1:0 (0:0)
/Enrih 87/

Betis - Hetafe 1:2 (0:2)
/Hoakin 75 – Kabrera 20, Mata 44/

18.30 (3,60) Sosijedad (3,10) Atletiko Madrid (2,20)
20.45 (1,90) Valensija (3,40) Atletik Bilbao (4,30)

Pondedeljak:
21.00 (2,00) Leganjes (3,40) Levante (3,90)

*Kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)


tagovi

Kike Setjen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara