Kikeov Betis je našao protivotrov za Čolov Atletiko: Morata nije ništa dobro doneo (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.02.19. | 18:10

Andalužani prekinuli seriju Jorgandžija

Tvrda, takmičarska, taktička utakmica… U kojoj Atletiko nije uspeo. Betis je još jednom pokazao koliko može biti nezgodan za favorite i golom Serhija Kanalesa sa bele tačke je skinuo skalp Atletiku (1:0) koji je propustio šansu da se približi Barsi na tri boda zaostatka. Štaviše, Barsa je jučerašnjim bodom protiv Valensije povećala prednost na šest razlike i Atletiku je bliža borba sa Realom za drugo, nego sa Barsom za prvo mesto.Čak ni kada je Čolo Simeone protivno svojoj filozofiji zaigrao sa trojicom napadača u poslednjih dvadesetak minuta. Betis je pružio žestok otpor, bio ravnopravan rival i u sjajnoj atmosferi na Benito Viljamarinu opet došao u borbu za Evropu.

Debi Alvara Morate nije doneo ništa dobro Atletiku. Simeone mu je dao šansu u prvoj postavi u tandemu sa Grizmanom, ali Morata nije uradio skoro ništa za 90 i kusur minuta. Doduše, nije isključivi krivac što je prekinuta Atletikova serija od tri pobede bez primljenog gola. U jednom od najboljih ambijenata koji se mogu videti u španskom fudbalu, Betis je posle samo nekoliko minuta igre umao poveo. Fedal je posle kornera tukao glavom, ali Jan Oblak je spektakularnom paradom pokazao da je jedan od najboljih golmana sveta.

Izabrane vesti

U nastavku je viđena izjednačena, taktička borba, nije bilo mnogo prilika i odbrane su delovale neranjivo. Morata je bio skoro nevidljiv u napadu Madriđana. Ali je zato drugo poluvreme donelo mnogo više uzbuđenja. Grizman je na početku drugog poluvremena prokockao sjanu šansu. Rasplamsala se borba, a Atletiko je možda oštećen za penal nad Moratom. Ali je zato sudija ubrzo pokazao na belu tačku na drugom kraju terena. Filipe Luis je igrao rukom, a Betis je nagrađen penalom. Serhio Kanales je zamalo bio siguran sa 11 metara s obzirom da je Oblak imao loptu na ruci.

Imao je Grizman strašan šut za izjednačenje, ali je sa 20 metara pogodio stativu. Simeone je ubacio i Kalinića kao trećeg napadača, ali je Betis zatvrio sve prilaze golu i nije dozvolio Atletiku vipše nijednu šansu za izjednačenje.

Ovaj Betis koji maestralno prevodi Kike Setijen je definitivno jedna od lepših priča španskog fudbala. Posle 10 pobeda i četiri remija, Čolo Simeone je doživeo prvi poraz od Betisa u trenerskoj karijeri. Njegov Atletiko je doživeo tek drugi poraz u Primeri ove sezone, ali poraz koji ga verovatno i definitivno izbacuje iz trke sa Barsom za titulu.  

ŠPANIJA 1 - 23. KOLO:

Petak

Ueska - Valjadolid 4:0 (1:0)
/Enrik 19, Pulido 50, Gomez 53, Avila 77/

Subota

Levante – Hatafe 0:0

Sosijedad - Bilbao 2:1 (2:0)
/Ojarzabal 16, Vilijan Hoze 45 - Rudi Garsija 83pen/

Barselona - Valensija 2:2 (1:2)
/Mesi 39 pen, 64 - Gameiro 24, Pareho 32 pen/
Selta - Sevilja 1:0 (0:0)
/Jokoslu 73/

Nedelja
Viljareal - Espanjol 2:2 (1:0)
/Ibora 37, Kazorla 65 pen - Bonera 75 ag, Rosales 81/

Betis - Atletiko Madrid 1:0 (0:0)
/Kanales 65 penal/
18.30: (1,75) Eibar (3,60) Đirona (4,90)
20.45: (1,25) Real Madrid (6,50) Alaves (10,0)

Ponedeljak
21.00: (2,30) Rajo Valjekano (3,10) Leganes (3,35)

*** kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)


tagovi

Serhio KanalesDijego SimeoneAlvaro MorataKike Setjen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara