Kiks znači zbogom prvom mestu

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.09.18. | 14:03

Kipar i Slovenija pod velikim pritiskom pred meč 2. kola Grupe 3 u C diviziji Lige nacija

Kipar i Slovenija susret drugog kola C divizije Lige nacija dočekuju pošto su pre tri dana doživele poraze. Beli su kapitulirali na gostovanju Norveškoj s 2:0, a igrači u zelenim dresovima na svom terenu od Bugarske s 2:1. To zapravo znači da su sada pod velikim pritiskom, jer bi ih svaki novi kiks i definitivno izbacio iz borbe za prvo mesto u Grupi 3. Ove dve selekcije poslednji put su odmerile snage u grupi tokom kvalifikacija za Mundijal 2014. godine, i tada su Slovenci slavili u oba duela.

Kiprani i nisu imali neka prevelika očekivanja od gostovanja u Oslu, jer su verovatno i sami svesni da od ove četiri selekcije u grupi imaju daleko najslabiji igrački kadar, tako da će njihov glavni cilj biti da osvoje što više bodova na domaćem terenu. I u prethodnim kvalifikacijama za Svetski kup mnogo bolje partije pružali su pred svojim navijačima nego na strani. Po okončanju kvalifikacija Kipar je igrao prijateljske utakmice, ali se nije dobro provodio. Ostvario je četiri poraza i samo jedan remi, zbog čega je veliko iznenađenje da je posao sačuvao selektor Ran Ben Šimon, Izraelac, koji je jedinu pobedu s Kiprom ostvario u svom debitanskom meču protiv Bosne i Hercegovine u Nikoziji. U međuvremenu, nekolicina iskusnijih igrača se oprostilo od nacionalnog dresa, Šimon je pružio šansu nekolicini novih igrača, pa je tako u Norveškoj debitovao veznjak Papulis. Igrali su još Kusulos, Pardo i Janu, čiji broj mečeva u A timu može da se izbroji na prste jedne ruke. Kipar sada ne može da računa na napadača Demetrisa Kristofija, koji predstavlja najznačajniji izostanak.

Izabrane vesti

Neuspeh Slovenije u Ljubljani u duelu s Bugarskom je malo ko očekivao, pogotovo jer su Zmajčeke u proteklim kvalifikacijama za Mundijal samo tri boda delila od plasmana u baraž. Ipak, nije se moglo dalje od Slovačke i Engleske, ali i Škotske, jer su na tabeli završili upravo iza ove tri pomenute selekcije, zbog čega je klupi po završetku kvalifikacija napustio selektor Srećko Katanec. Umesto njega na kormilo nacionalne selekcije stigao je još jedan domaći stručnjak Tomaž Kavčič, koji je u prva dva prijateljska meča upisao poraze od Austrije i Belorusije, da bi posle toga došao i do pobede nad Crnom Gorom. Ipak, na startu Lige nacija su se Slovenci odmah 'okliznuli', pa sada imaju imperativ rezultat na Kipru. I sada će im faliti prvi golman Jan Oblak, ali i ofanzivni veznjak Josip Iličić.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 20:45 6058 LNGRC Cyprus - Slovenia ug 0-2 1,53
Ukupna kvota1,53

LIGA NACIJA C, GRUPA 3 - 2. KOLO

Nedelja
18.00: (3,50) Bugarska (3,10) Norveška (2,25)
20.45: (3,60) Kipar (3,05) Slovenija (2,25)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

reprezentacija Kiprareprezentacija SlovenijeLiga nacijasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara