Klej je čudovište! Lejkersi raskomadani, 44 poena, 10/10 za tri i svega 27 minuta na parketu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 22.01.19. | 08:59

Kajri Irving vodio Boston do pobede nad Majamijem, Džoel Embid dominirao, Filadelfija razbila Hjuston, sevale varnice na parketu

Klej Tompson je čudovište! Možda ga šut nije služio dobar deo sezone, zbog čega je bio suočen sa ozbiljnim problemima u igri, ali kada je u vinklu - Klej Tompson ne ume da se zaustavi!

Setimo se momenta kada svojoj desnoj ruci govori da mu je nedostajala, jer nije mogao ni more da pogodi, a onda se setimo kako je uništio Čikago Bulse sa 52 poena i 14 trojki za 27 minuta na parketu. Prošle noći uradio je nešto slično. Voriorsi su nadigrali Lejkerse kao gosti sa 130:111, a Klej Tompson je svoje ime ispisao na svakoj stranici, od korica, do korica. 

Izabrane vesti

Opet je napravio čudo za 27 minuta u igri. To je samo tri minuta više od jednog celog NBA poluvremena. E, za to vreme je Klej skupio 44 poena! I ne samo to - postao je jedini igrač u istoriji NBA lige koji je uspeo da veže čak deset hitaca s distance počev od prvog sudijskog podbacivanja lopte! Na kraju je, nažalost, imao i jedan promašaj, ali ostaće zauvek upamćeno da je Klej Tompson uspeo da ima 10/10 za tri poena u jednom momentu. Iz igre je na kraju šutirao vrtoglavih 17/20! Igrači Lejkersa, pogotovo bez Lebrona Džejmsa, nisu mogli apsolutno ništa. Poređenja radi, cela startna petorka Lejkersa zajedno je ubacila 44 poena. 

Istovremeno, Klej Tompson je stigao i do brojke od 1.694 ubačenih dalekometnih hitaca, čime je preskočio Lebrona Džejmsa (1.684) i Stiva Neša (1.685) za devetnaesto mesto večne liste najboljih NBA trojkaša svih vremena.

Voriorsi su se bacili na posao od prvog sekunda utakmice i već posle nepuna četiri minuta imali šest poena viška. Lejkersi su uspeli da se drže u narednim sekvencama, ali je onda Klej “zapalio” ruku i počeo da sipa nehotice, pa je tako stigao do 21 poena (3/3 za tri) u prvom poluvremenu, kada je Golden Stejt imao deset poena viška. Tompson je svoj nastup krunisao brutalnom trećom deonicom, kada je pogodio još sedam trojki, pre nego što je promašio svoj prvi šut na nešto manje od četiri minuta pre kraja četvrtine. Kevin Durant ga je ispratio sa 10 od svojih 20 poena u tom periodu. Voriorsi su u trećoj četvrtini ubacili rekordnih 45 poena.

Na kraju utakmice svi aktivni igrači Voriorsa upisali su se u listu strelaca. Stef Kari je imao 11 poena, ali i 12 asistencija, Demarkus Kazins je stao na osam poena, uz devet skokova i pet završnih dodavanja, dok je Drejmond Grin imao pet poena i sedam asistencija.

Golden Stejt je stigao do osme uzastopne pobede, s tim što će ova ostati upamćena i po tome da je podeljena čak 41 asistencija! A Voriorsi nikada ne gube kada podele 40+ završnih dodavanja.

Sevale su varnice u okršaju Filadelfije i Hjustona! Seventisiksersi su razbili Rakete sa 121:93, a vrlo je napeto bilo na relaciji dvojice najboljih igrača - Džoela Embida i Džejmsa Hardena. Dvojica su imala nekoliko jakih verbalnih obračuna, a onda i umalo fizički sukob u trećoj četvrtini, kada je Embid potrčao da udvoji Hardena sa loptom, ali je to učinio na nepropisan način. Prvo jer je oborio Hardena na parket, a onda ga još i zakačio nogom i nije hteo da se pomeri. To je Bradonju izbacilo iz takta. Embid je takođe iskoristio priliku da uputi dominantni pogled ka Hardenu nakon što je izblokirao njegov pokušaj realizacije posle dvokoraka. 

Embid je meč završio sa 32 poena i 14 skokova, dok je Harden ubacio 37 poena (12/26 iz igre), uz 25 poena u prvom poluvremenu. Treba istaći i da je Bradonja imao nekoliko ozbiljnih duela i sa Korijem Bruerom, koji se poput flastera zalepio za najboljeg igrača Hjustona i u nekoliko navrata čak i preterao sa dramatizacijom u odbrani...

Kajri Irving je predvodio Boston do lake pobede nad Majamijem s rezultatom 107:99 sa 26 poena, 10 asistencija i čak osam ukradenih lopti! Odlične role imali su još i Džejson Tejtum sa 19, Markus Moris sa 17 i Al Horford sa 16 poena, uz 12 skokova! Kod Hita najbolji su bili rezervisti. Dion Vejters i Derik Džons ubacili su po 18, a Bam Adebajo 13 poena.

NBA – REZULTATI

Bruklin – Sakramento 123:94
/Rasel 31 – Bogdanović 22/

Memfis – Nju Orleans 85:105
/Gasol 22 – Mirotić 21/

Boston – Majami 107:99
/Irving 26 – Džons 18/

Filadelfija – Hjuston 121:93
/Embid 32 – Harden 37/

Juta – Portland 104:109
/Mičel 36 – Lilard 26/

LA Lejkers – Golden Stejt 111:130
/Zubac 18 – Tompson 44/

ISTOČNA KONFERENCIJA

ZAPADNA KONFERENCIJA

Foto: Reuters


tagovi

Klej TompsonGolden Stejt VoriorsLos Anđeles LejkersIvica Zubac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara