Klipersi nisu izdržali, Durant im sasuo 50 poena, Voriorsi idu dalje (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.04.19. | 08:15

Sada čekamo još samo jednog učesnika druge runde plej-ofa

Uoči početka ovogodišnjeg NBA plej-ofa očekivalo se da će Golden Stejt imati lak posao sa Los Anđeles Klipersima, a iako nije bilo baš tako jednostavno, branilac titule je posle šest utakmica obezbedio plasman u polufinale Zapadne konferencije – 129:110.

Voriorsi su pobedu izgradili nošeni raspucanim Kevinom Durantom, koji je izjednačio rekord ovogodišnjeg plej-ofa i ubacio 50 poena, baš kao Demijan Lilard Oklahomi pre samo tri dana.

Izabrane vesti

Durantula je još od uvodnih taktova utakmice pokazao da je vrlo raspoložen da Kliperse i pogotovo novog zakletog neprijatelja Patrika Beverlija ostavi bez trunke nade pred svojom publikom u Stejpls Centru. Već u prvom poluvremenu imao je 38 poena (12/17 iz igre), što je Ratnicima pomoglo da izgrade vođstvo od 19 poena (72:53). Tako je poravnao sa Čarlsom Barklijem na listi igrača sa najviše ubačenih poena u jednom poluvremenu tokom doigravanja, jedan manje od rekordera Erika Slipija Flojda.

Klipersi mogu da budu zadovoljni ovom sezonom, pogotovo jer ih kritičari na početku sezone nisu svrstali u red plej-of timova. Dok Rivers i njegov tim napravili su mnogo toga, čak i posle velikih rosterskih promena u februaru, stigli do doigravanja i pružili jak otpor aktuelnom šampionu.

Bez obzira na dobre partije celog tima ili klasu Lua Vilijamsa, Klipersi jednostavno nemaju igrača kakav je Kevin Durant. To samo pokazuje kolika je sirova moć Golden Stejta, čak i u situaciji kada u postavi nema Demarkusa Kazinsa zbog nove teške povrede... Iako postoje tvrdnje da su u najranjivijem periodu svoje vladavine, Voriorsi su i dalje najbolji tim NBA lige. To se jasno ocrtava kako se sezona približava najvažnijem podeljku.

O samoj utakmici nema šta mnogo da se doda, jer počev od završnice prvog kvartala i momenta kada su gosti preuzeli vođstvo, Klipersi više nisu imali nikakvu ulogu na terenu. A, kada je razlika otišla na 20+ poena na početku treće deonice, bilo je jasno šta se sprema. Golden Stejt ipak ne bi dozvolio da se dva puta ponove dešavanja iz druge utakmice serije, kada su Klipersi istopili i preokrenuli minus od 31 poena...

Osim Duranta odličnu rolu imao je Drejmond Grin s tripl-dablom od 16 poena (8/14 iz igre), 14 skokova i 10 asistencija, uz četiri blokade. Stef Kari je meč završio sa 24 poena (8/14 iz igre, 2/5 za tri), te po šest skokova i asistencija, dok je Klej Tompson ostao na samo devet poena (3/10 iz igre, 1/4 za tri). Dalnilo Galinari je predvodio Kliperse sa 29 poena, Šaj Gildžus Aleksander je imao 22 poena, dok je Lu Vilijams skroz podbacio. Imao je samo osam poena, uz užasavajućih 3/21 iz igre (0/3 za tri). Dopisao je i sedam završnih dodavanja.

Golden Stejt će u drugoj fazi igrati protiv Hjustona, a prva utakmica igra se već u nedelju od 21.30 po srednjoevropskom vremenu. 

NBA – REZULTATI

LA Klipers – Golden Stejt 110:129 /3:3 u seriji/
/Galinari 29 – Durant 50/

Foto: Reuters


tagovi

Los Anđeles KlipersGolden Stejt VoriorsKevin DurantDanilo Galinari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara