Ključa u Lilu: Ko je bančio noć uoči petarde u Marselju, zašto je Sumaro odbio kapitensku traku i kako je savetnik predsednika upao u svlačionicu da vređa igrače

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.04.18. | 19:13

Mnogo novca uloženo je u Lil prošlog leta, a klub je u potpunom haosu i preti mu ispadanje u drugu francusku ligu

Haos u Lilu. Tako bi u najkraćem moglo da se opiše ono što se devaša u klubu sa severa Francuske u finišu sezone u kojem ga čeka ozbiljna borba za opstanak. Ambiciozno najavljivan projekat, pritom za francuske prilike nimalo jeftin, nalazi se pred potpunim raspadom.

Na loše igre i rezultate, nadovezali su se nedisciplina igrača, a zatim i logično, nezadovoljstvo navijača. Ugledni L’Ekip navodi i da unutar ekipe postoje klanovi koji se sukobljavaju i to sve nekoliko dana pre utakmice sa Mecom, a taj duel je derbi začelja.

Izabrane vesti

Trener Lila Kristof Galtije pobesneo je kada je saznao da su dvojica startera, čija imena se ne navode, viđena u jednom klubu u Lilu u noći između četvrtka i petka uoči puta za Marselj. A tamo je Lil deklasiran sa 5:1. Zanimljivo, obojica su bila starteri na meču sa Velodromu.

Istovremeno, oglasila se i najveća najvička grupa Lila koja je u saopštenju istakla da kritikuje ekipu zbog igara, rezultata i ponašanja. Pritom su igrači nazvani grupom plaćenika koji provode vikende u noćnim klubovima nalivajući sa alkoholom.
“Ovi plaćenici ponižavaju klub i ne oklevaju u tome da sramote navijače i kod kuće i na strani”, ističe se u saopštenju.

L’Ekip navodi i da su trojica igrača odbila da posle poraza dođu na uobičajenu video analizu koju organizuje stručni štab. Luis Arauho je to uradio jer mu se porodila supruga, ali Fares Bahluli i Ibrahim Amadu nisu imali valjan razlog za odsustvo.

Ali, ima tu još “grešnika” u ekipi. Napadač Nikolas Pepe je zakovan za klupu zbog neprofesionalnog ponašanja koje su u klubu nazvali “tinejdžerskim” - naime, nedavno je u klupske prostorije doneo “opasan predmet”. Ne navodi se tačno šta je u pitanju, pa možemo samo da nagađamo šta bi izazvalo ovako oštru reakciju kluba.

Tu je i Adama Soumaro koji je u petak zakasnio na trening, a pritom je odbio da ponese kapitensku traku. Da stvar bude još gora, uprava je saopštila treneru Galtijeu da ne može da uvrsti u tim Vinsenta Enijamu jer klub i njemu zamera na nekim stvarima koje je radio van terena.

Savetnik predsednika kluba Đerara Lopeza, Luis Kampos posle poraza od Marselja je upao u svlačionicu i urlao: “Ovo je sramota, mi smo idioti! Moramo da pokažemo reakciju protiv Meca, da smo dorasli ovom izazovu. Svako mora da preuzme odgovornost!”

Ima mnogo kritika i na ponašanje trenera Galtijea jer je javno pričao kako neki igrači nemaju kvalitet za Lil, a predstojeći duel sa Mecom nazvao je odlučujućim. Predsednik kluba Lopez je gostujući na radio Monte Karlu rekao da stvari nisu baš toliko loše kao što izgledaju sa strane.
“Vidim da su neki igrači dovode u vezu sa određenim stvarima. Možda nemaju odgovor na svaki izazov sa kojim se suočavaju, ali kada igraju dobro jasno da je veruju da mogu da urade nešto posebno. I nije tačno da se neprofesionalno ponašaju. Vrlo retko reagujem na medijske natpise, ali ima mnogo netačnih informacija i onih koje su izvučene van konteksta. Da smo dobili Marselj, bile bi objavljene drugačije informacije”.

Jasno je, međutim, i Lopez i svima u klubu da je jedini način da izađu iz ove teške situacije na terenu i van njega da Lil u poslednja četiri meča u šampionatu ostvari dobre rezultate i izbori opstanak.

Foto: Action images


tagovi

nikolas Pepe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara