"Kris Boš u duelu sa Timom Dankanom"
"Kris Boš u duelu sa Timom Dankanom"

Ko je šampion? Majami! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.01.14. | 08:18

Kris Boš vodio Hit do pobede nad San Antoniom u reprizi prošlogodišnjeg finala. Ovacije za Pirsa i Garneta u Bostonu

Kris Boš u duelu sa Timom DankanomFlorida ostaje začarana zemlja za San Antonio, koji je, kao i sva četiri puta u prošlogodišnjem finalu NBA lige, i u noći između nedelje i ponedeljka poklekao na gostovanju kod Hita i Majamiju prepustio pobedu od 113:101.

Iako domaćini ni ovaj put nisu mogli da u potpunosti računaju na kreatora igre Dvejna Vejda, koji se posle četiri utakmice pauze zbog problema sa kolenom vratio na parket, ali samo u ulozi rezerviste, pa je ubeležio "skromnih" osam poena i pet asistencija za 24 minuta na parketu.

Izabrane vesti

Međutim, preostala dvojica iz fantastičnoj trija Majamija odradili su domaći zadatak, a imala su i fanstastičnu podršku saigrača.

Kris Boš je bio najbolji akter utakmice, pogodio je devet od 10 šuteva iz igre i meč završio sa 24 poena, dok je Lebron Džejms pomogao sa 18. Istakao se i Mario Čalmers sa 16 koševa, a dvocifreni su bili i Majkl Bizli (12), Noris Kol (11) i Rej Alen (10), pa San Antonio nije imao šanse.

Džaba 23 poena Tima Dankana.

Uzbudljivo je bilo i u Bostonu koji je prvi put od julske trampe mogao da pozdravi nekadašnje junake Pola Pirsa i Kevina Garneta. I verovatno su ovacije pred početak meča raznežile iskusne asove Bruklina, pa je umesto njih morao da povuče Andrej Bleč, koji je sa 17 poena bio najefikasniji u pobedi Bruklina od 85:79.

Garnet i Pirs, koji su 2008. Seltiksima doneli poslednju titulu prvaka NBA lige, maltene se nisu videli. Izuzev u samom finišu, kada je Garnet ukrao loptu Radžonu Rondu, vukao je preko celog tterena i 20 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene položio u koš za prednost 82:77 čime je odbio očajnički nalet Bostona.

Pirs i Garnet su na kraju stali su na svega po šest postignutih poena.

Brendon Bas je ubacio 17 za Boston, Rondo je dodao 13, uz po osam skokova i asistencija, ali su Kelti svejedno doživeli i 17. poraz na poslednjih 20 utakmica.

Njujork je savladao Lejkerse sa 110:103, pošto je Karmelo Entoni imao još jedno sjajno šutersko veče.

Doduše, Jezerašima nije ubacio 62 poena (koliko je pre samo nekoliko dana postigao u susretu sa Golden Stejtom), već se zaustavio na koti 35. Uljučujući tu i šest uzastopnih četiri minuta pre kraja kada su se Lejkersi primali na koš zaostatka.

Najefikasniji u kalifornijskom timu bio je Džodi Miks sa 24 poena, dok je Pau Gasol ubacio 20.

Kad smo već pomenuli Golden Stejt da dodamo i da su Ratnici deklasirali Portland sa 103:88 pošto je Stefon Kari igrao kao pomahnitao i ubeležio 38 poena, sedam skokova i osam asistencija!

Nemanja Nedović je meč presedeo na klupi.

NBA liga – rezultati:

Majami – San Antonio 113:101
Njujork – LA Lejkers 110:103
Klivlend – Feniks 90:99
Nju Orleans – Orlando 100:92
Boston – Bruklin 79:85
Dalas – Detroit 116:106
Golden Stejt – Portland 103:88
Sakramento – Denver 117:125

(FOTO: Action Images)


tagovi

Stiven KariStefon KariPol PirsNjujork NiksNBA ligaMajami HitLos Anđeles LejkersKris BošKevin GarnetKarmelo EntoniBruklin NetsBoston Seltiks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara