Kokoškov pobedio Golden Stejt

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.10.18. | 09:27

U redovima Voriorsa tehničke za Kera i Duranta, dok je trener Stiv Ker dobio isključenje. Na kraju predsezonskog odmeravanja pobeda 117:109 tima iz Arizone

Jedini "pravi" evropski trener kloji vodi neku NBA ekipu, Igor Kokoškov, tačnije njegovi Finiks Sansi zabeležili su ohrabrujući trijumf pred početak sezone. Pred Suncima iz Arizone sinoć su poklekli šampioni lično, Golden Stejt Voriorsi rezultatom 117:109.

Iako je u pitanju predsezona, neke stvari su indikativne, a to je veoma dobra igra Sansa koji su nedavno ostali bez generalnog menadžera na čije će mesto izgleda doći legendarni Seltiks, Kevin Mekhejl. Uticaj srpskog stručnjaka, koji je letos potpisao za tim iz Finiksa je očigledan i pozitivan.

Izabrane vesti

Meč je obeležilo i tehničke greške za Stefona Karija i Kevina Duranta zbog rasprave sa arbitrima, kao i isključenje startega Voriorsa, Stiva Kera koji je nezadovoljstvo suđenjem iskazao ulaskom duboko u teren na samom početku treće četvrtine. Čuvenom stručnjaku nije lako ovih dana pošto mu je supruga juče bila na operaciji.

"Imali smo zaista dobre pripreme, ali smo naleteli večeras na tim koji je igrao tvrđe od nas", kratko je prokomentarisao Ker pohvalivši protivnički tim.

U redovima šampiona najbolji je bio Kari koji je za 24 minuta na terenu i iz 14 šuteva na koš zabeležio 24 poena i četiri asistencije. U redovima Sansa istakli su se centar Deandre Ajton i i Rajan Anderson sa po 18 poena.

Nova NBA sezona počinje 17. oktobra, a Sansi, koje će u Srbiji ljubitelji najbolje košarkaške lige pratiti ozbiljnije prvi put nakon 1993. i čuvene finalne serije u kojima je tim iz Arizone predvodio legendarni Čarls Barkli protiv Čikago Bulsa Majkla Džordana. Leteći Majkl je tada odigrao jednu od najboljih rola u finalima postigavši prosečno 41 poen!

Prvu utakmicu u seszonu Finks Sansi igraju protiv Dalasa Meveriksa, za koje sada nastupa Luka Dončić, 18. oktobra od 04.30 po srednjoevropskom vremenu.

FOTO: Action Images


tagovi

Golden Stejt VoriorsIgor KokoškovStiv KerStefon KariKevin DurantFiniks Sans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara