Kongsvinger ušuškan na sredini, Mjondalen se bori za elitu

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.10.18. | 09:20

Na programu je poslednja utakmica 25. kola druge norveške lige

Liga šampiona je u centru pažnje, ali "bubamara" se kotrlja i na nekim drugim meridijanima. Mjondalen i Kongsvinger spuštaju zavesu na 25. kolo druge norveške lige.

Zašto je to sada bitno?

Izabrane vesti

Zato što se ovde krije potencijalno kvalitetan kec. Tabela jasno ide u prilog domaćima. Mjondalen se bori za direktan ulazak u elitu, Kongsvinger je ušuškan na sredini na tabele i teško da će značajno napredovati ili nazadovati, tim pre što je do kraja ostalo šest utakmica. Dalje, Mjondalen je veoma dobar domaćin, u prošlosti je na svom terenu često tukao Kongsvinger koji je proteklih godina ostvario samo jednu pobedu u gostima Mjondalenu, i to na prijateljskom duelu. Istina, Kongsvinger ume da bude nezgodan na strani, ali više gubi nego što dobija.

Treba imati na umu i da Mjondalen ima veoma tvrdu odbranu i da teško prima golove. Kongsvinger je nešto sasvim suprotno. Za razliku od Mjondalena koji je tek na 29 utakmica ove sezone igrao 3+, ova igra je zaokružena na 71 odsto mečeva Kongsvingera. Gosti imaju raspucan napad, ali i bušnu odbranu. 

Da je kec realan, svedoči i prognoza Bojana Zajića za TIP Novosti.

Možda se nekadašnji vezista Partizana nije proslavio u tipovanju tekućeg kola druge lige - Eliteserijen je "razbio" - ali mora i njemu da se nekada dogodi loš dan. Ko nije upućen, Zajić je trenutno pomoćni trener u drugoligašu Sandnesu, a kada dugi niz godina živite i radite u nekoj zemlji, sasvim je prirodno da budete detaljno upućeni u materiju. Zajić svakako do tančina poznaje norveški fudbal, u šta ste mogli da se uverite proteklih meseci, ako ste, naravno, pratili najave norveških liga. 

Dakle, srpski internacionalac je ovde ukazao poverenje domaćima. Utisak je da ga treba ispratiti. 

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 19:00 5628 NOR 2 Mjondalen - Kongsvinger ki 1 1,70
Ukupna kvota1,70

NORVEŠKA 2 - 25. KOLO:

19.00: (1,70) Mjondalen (3,60) Kongsvinger (4,70)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

Norveška 2sportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara