""
""

Kosovo primljeno u UEFA, igra kvalifikacije za Mundijal

Vreme čitanja: 1min | uto. 03.05.16. | 13:13

Crne slutnje se obistinile na kongresu u Budimpešti

Crne slutnje su se obistinile! Samporklamovana rebulika Kosovo primljena je u UEFA, na dananšnjem kongresu evropske kuće fudbala u Budimpešti.

Ovu informaciju potvrdila je i UEFA na svom Tvireт nalogu, uz konstataciju da će Kosovo biti 55,član UEFA. To praktično znači da će reprezentacija samoproklamovane republike uskoro biti primljena i u FIFA (na narednom kongresu 13.maja), te da će igrati u kvalifikacijama za Mundijal 2018.godine.

Izabrane vesti

Verovalo se da FSS može da izdejstvuje još jednu diplomatsku pobedu, ali članstvo Kosova u MOK dalo je legitimitet UEFA da u članstvo primi državu koja nije članica Ujedinjenih nacija.

Zanimljivo je da je prijemu Kosova u UEFA prethodio prelog amandmana o špromeni statuta. Naime, na predlog Švajcarske glasalo se o tome da član UEFA može da postne idržava koja nije članica Ujedinjenih nacija.  Međutim, očigledno je da su predstavnici samoproklamovane države dobro lobirali prethodnih dana.

Kosovo bi trebalo u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiju da igra u grupi sa Hrvatskom, Turskom, Islandom, Finskom i Ukrajinom.


tagovi

SrbijafssFS KosovoEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara