Arsen Venger
Arsen Venger

Kovaču odzvonilo, Bajern zove Vengera, zaslužio je lepši kraj

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.11.18. | 11:53

A zna i kako sa velikim zvezdama

Karl-Hajnc Rumenige je bio neodređen kada je rekao da remi protiv Fortune neće uticati na status Nika Kovača. Neodređen, jer je rečenicu završio sa: “Razmislićemo ponovo kad prespavamo”. Nemački mediji to su shvatili kao jasan signal: hrvatskom strategu je odzvonilo u Bajernu.

Najtiražniji nemački dnevnik Bild, poslovično dobro obavešten kada su zbivanja u Minhenu u pitanju, ide i korak dalje i tvrdi da je uprava kluba sa Alijanc arene već krenula u poteru za Kovačevim naslednikom i da je prvi pik idenfitikovan. Reč je o iskusnom Arsenu Vengeru, koji je već godinu dana bez posla nakon što je posle 22 sezone u Londonu napustio Arsenal.

Izabrane vesti

Učinio je to na neslavan način, u dve poslednje sezone nije se domogao ni Lige šampiona, ali niko mu ne spori da je kao trener Arsenala pokrenuo revoluciju u engleskom fudbalu, pa ni ostrvljani više nisu poznati samo po nabijanju lopte na palac. Međutim, kako se u fudbalu samo poslednji rezultati pamte Vengerov trenutni imidž nije baš idealan i on je više nego voljan da popravi sliku još jednom rezultatski pozitivnom avanturom.

Bajern bi bio pravi izbor, pošto je to klub koji je sve do ovog leta dominirao Bundesligom, pride je svake sezone bio u najužem krugu kandidata za pehar Lige šampiona. Pod Kovačem to baš i ne izgleda tako dobro, mada nije samo do trenera, već i do ostarelog tima i nagomilane sujete u svlačionici.

Baš ta količina ega je i jedan od glavnih razloga zbog kojih Bavarci razmišljaju o Vengeru. U Engleskoj je radio sa veličinama kakve su Tijeri Anri, Denis Berkamp, Patrik Vijera i drugi i generalno je sa svima održao zdrav odnos. Problema sa disciplinom retko je bilo za njegovog mandata u Arsenalu.

Ono što bi takođe moglo da mu pomogne je što i u Bajernu znaju da je Venger bez posla i da bi njegovo ime zatitralo na usnama čelnika svih velikih klubova koji bi usred sezone morali da potraže novog šefa. Pedantni Nemci to shvataju kao opasnost. Nema mnogo dokazanih stručnjaka koji nisu bez angažmana.

I sam Venger je najavio da se nada povratku u trenerske vode već u januaru. Nemački tečno govori, tako da jezik ne bi predstavljao problem. I to je argument u Vengerovu korist.

Naravno, i dalje se u Minhenu pominje i ime Zinedina Zidana, ali je prema Bildovim saznanjima ideja Venger sve popularnija u Bajernovim kancelarijama.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Arsen Venger

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara