"Tom Ins"
"Tom Ins"

Kraj Derbijeve decenijske muke - pao je Vulverhempton! Ins omirisao gol posle 453, a Bent nakon 386 minuta! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.11.16. | 15:45

Da li će drama na Molinu konačno probuditi centarfore Ovnova - 3:2

Tom Ins

Radosti fudbalera Derbija kraja nema - posle pune jedne decenije srušen je Vulverhempton u njegovom dvorištu, Tom Ins i Daren Bent konačno su probili barijere i zatresli mreže, a po prvi put ove sezone Ovnovi su vezali dve pobede. Sve to u jednom spektaklu viđenom na stadionu Molino, gde uzbuđenja nije manjkalo od prve do poslednje sekunde. Vulverhempton - Derbi 2:3. 

Izabrane vesti

Strašan meč viđen je u domu Vukova. Pet golova, pregršt kolosalnih šansi i dva nedosuđena penala domaćinu, zbog čega će glavni arbitar Pol Tirni biti pod posebnom lupom narednih dana. Derbi je išao i putem kojim se ređe ide, pošto je već do 15. minuta imao dva gola prednosti, ali se domaćin tvrdoglavo vraćao u život i umalo napravio veliki preokret. Na kraju, ipak, nije. 

Derbi je pored tri velika boda, važnih za ulazak u trku za plej-of, možda dobio i mnogo više. Dvojicu udarnika čija se eksplozija čeka od starta sezone. Upravo zbog toga što Ins i Bent nisu omirisali gol jako dugo vremena Derbi trenutno zauzima 14. poziciju na tabeli, a nije u gornjem domu Čempionšipa. 

Nekada velikoj nadi engleskog fudbala bilo je potrebno šest minuta protiv Vulvsa da probije led i zatrese mrežu. Ukupno - 453. Više od pet celih mečeva prošlo je od trenutka kada je Ins poslednji, odnosno jedini put ove sezone postigao gol, a upravo bi današnje dve recke mogle pozitivno da utiču na njega i eventualni povratak u formu. 

Vrlo brzo nakon Insa u strelce se upisao i Bent, čija je karijera na pravom toboganu poslednjih godina. Njemu je to bio prvi ligaški pogodak ove sezone, drugi ukupno, odnosno prvi nakon čak 386 minuta, ili gotovo deset utakmica u kojim je na terenu proveo bar jedan minut na terenu. Nije mrežu zatresao jako dugo, ali ovog puta je to učinio na spektakularan način. Volejčinom. Reči nisu potrebne, dovoljno je samo pogledati snimak. 

Drugo poluvreme pripalo je domaćinu, koji je ludački napadao gol Skota Karsona i uspeo da izvuče čak dva pogotka. 

Prvo je Elder Kosta u 61. minutu prepolovio zaostatak, da bi Ins u 77. minutu sa bele tačke vratio dva gola prednosti, a onda je Dejvid Edvards uveo meč u pakleni finiš. A u njemu sudija Tirni nije dosudio dva penala koja su na prvi pogled bila „čista“, zbog čega je i opravdana ljutnja fudbalera Vulvsa u oba navrata. A onda je Derbijev rezervista Matej Vidra imao stopostotnu šansu nekoliko minuta pre poslednjeg sudijskog zvižduka. Našao se Vidra sam pred golmanom Lonerganom, ali se njegov udarac od čuvara mreže odbio u stativu, da bi odbrana Vulvsa brzo raščistila ono što je umalo zabrljala. 

Na kraju Derbi se uhvatio za slamku spasa i krenuo gore, dok Vulvsima ovaj period tranzicije još nije doneo pozitivne rezultate. A pitanje je i koliko će vremena proći dok sve kockice ne budu na svom mestu. 

ČEMPIONŠIP - 16. KOLO

Petak:

Brentford - Fulam 0:1 (0:1)
/Aluko 36/

Subota:

Vulverhempton - Derbi 2:3 (0:2)
/Kosta 61, Edvards 82 - Ins 6, 77 pen, Bent 15 /

16.00 Aston Vila - Blekburn
16.00 Barton - Barnsli
16.00 Hadersfild - Birmingem
16.00 Njukasl - Kardif
16.00 Norič - Lids
16.00 Notingem Forest - KPR
16.00 Roteram - Preston
16.00 Šefild Venzdej - Ipsvič
16.00 Vigan - Reding
18.30 Bristol Siti - Brajton

(FOTO: Action Images)


tagovi

ČempionšipDaren BentDerbi kauntiEngleskaEvropaTom Ins

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara