Kraj je blizu!

Vreme čitanja: 3min | pet. 02.03.18. | 09:32

Cibalija i Istra, dva kluba pred gašenjem, otvaraju 24. kolo prve hrvatske lige

Snežne padavine odlažu utakmice širom regiona, ali, prema informacijama iz Hrvatske, premijerni okršaj 24. kola prve lige između Istre i Cibalije trebalo bi da bude odigran.
"Sigurno će se igrati u Splitu (Hajduk - Rudeš, subota, 15 sati) i u Zagrebu (Dinamo - Slaven Belupo, nedelja, 15 sati). Nadam se da neće biti problema ni s odigravanjem utakmica na Rujevici (Rijeka - Lokomotiva, nedelja, 17 sati) i u Puli (Istra - Cibalija, petak, 18 sati), pa nam tako samo Osijek ostaje kao “kritična tačka”. Uglavnom, odluku o igranju u Osijeku donećemo najkasnije u petak ujutro, pre nego Zaprešićani krenu na put u Slavoniju", poručil su iz Hrvatskog nogometnog saveza.

Kako bilo, dvoboj Istre i Cibalije više je interesantan zbog vanfudbalskih stvari.

Izabrane vesti

Zašto?

I jedni i drugi se bukvalno raspadaju. Trener Istre Darko Raić Sudar otkrio je novinarima oko Nove godine kako mu je nekolicina fudbalera otvoreno priznala da će posle okršaja sa Hajdukom zabataliti igranje za Istru, a bilo je pitanje da li će neki izaći uopšte na teren. Ipak su na kraju odlučili da igraju i da daju sve od sebe zbog kluba i navijača. Igrači dugo nisu primali platu.
"Nisam mogao da verujem da u profesionalnom fudbalu igrač može da ima ovakve probleme. Dve nedelje smo trenirali na veštačkoj travi jer klub nema novca da iznajmi autobus koji bi nas odveo na pet kilometara udaljeni teren, a igrači nemaju ni za deterdžent da operu opremu, a kamoli za gorivo da se sami voze. U klubu ne postoji niko od Uprave, ni sa kim ne možete ni da razgovarate. Jedini uz nas je trener, kojem treba da skinemo kapu. On se jedini bori, moli restorane da prime igrače da nešto konkretno pojedu. Verujte, mnogi bi bez toga bili gladni. Ako se ovako nastavi, ne znam ko će uopšte ostati u klubu. U zimskom roku sigurno će većina potražiti novu sredinu, jer se u ovakvim uslovima ne može ni živeti, a kamoli igrati fudbal", posvedočio je tadašnji fudbaler Istre Sandro Gotal.

Austrijski menadžer Edvard Bruner trebalo je da kupi ovog pulskog prvoligaša. Klub ga je čekao do krajnjeg roka, ali Austrijanac nije platio. Zato se Istra okrenula švajcarsko-francuskoj poslovnoj grupaciji koja je takođe pokazala interes za kupovinu, a pojavila se i neverovatna informacija da je gradonačelnik Pule Boris Miletić ponudio Milanu Mandariću da kupi Istru za 13 centi, odnosno 15 dinara?! Ipak, srpski biznismen bi u tom slučaju na svoju grbaču preuzeo i dugovanja kluba koja su sve samo ne mala, a reč je o 1.700.000 evra... Nisu fudbaleri jedini koji su nezadovoljni. Navijači su uleteli u Istrinu svlačionicu i napali predsednikovog sina koji je tokom leta "pojačao" konkurenciju u timu...

Kriza u Istri se ne nazire...

Slična priča je i sa Cibalijom. Klupski račun je blokiran, predstečajna rata dolazi na naplatu, igračima kasne plate... Pritom, nezadovoljni navijači su javnim pismima izražavali nezadovoljstvo radom Uprave tvrdeći "da su navikli na preživaljanje i borbu za opstanak, ali da se klub nalazi u najtežoj situaciji do sada." Pristalice Cibalije negoduju i zbog, kako kažu, nestručnog kadra, vlasnika koji ne mari za isti, te zloupotrebnom kluba zarad ličnih interesa. Cibalija bi vrlo lako mogla da doživi kraj pre 100. rođendana...

HRVATSKA 1 - 24. KOLO:

Petak

Subota

Nedelja

 

 


tagovi

kladionicasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara