""
""

KRAJ! Kadu, Mikić, Garido i Petković napuštaju Crvenu zvezdu

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.05.13. | 20:57

Klub sa Marakane odlučio da ne produži ugovor sa četvoricom aktuelnih prvotimaca i oni odlaze kao slobodni igrači bez obeštećenja

 

Izabrane vesti

Trener Crvene zvezde Rikardo Sa Pinto je danas praktično raspustio ekipu i najavio nekoliko omladinaca u timu na gostovanju Vojvodini u poslednjem kolu, ali to nije jedina rekonstrukcija ekipe koja će zadesiti crveno-bele. Kako MOZZART Sport saznaje, Crvena zvezda će u narednu sezonu ući bez četvorice standardnih prvotimaca: Kadua, Nikole Mikića, Nikole Petkovića i Luisa Garida.

Na Marakani su odlučili da sa pomenutim kvartetom ne produže ugovore koji im ističu na kraju sezone. Oni će na taj način napustiti Zvezdu kao slobodni igrači bez obeštećenja. Iako se spekulisalo da će Kaduu i Mikiću biti produženi ugovori, to se ipak neće desiti. Kada je zimus dolazio u klub Petković je dobio ugovor do kraja sezone s opcijom da Zvezda može da autmatski produži taj ugovor na još jednu sezonu, ali se ni to neće desiti.

Što se Garida tiče, tu je situacija najjasnija, a to je nedavno priznao i sportski direktor Zoran Stojadinović čije pozicije u klubu su poljuljane. Vezista iz Hondurasa je u januaru stigao na šestomesečnu pozajmicu s opcijom da se na kraju sezone razgovara o otkupu ugvora. Ipak, niti je Garido impresionirao igrama, niti je Zvezda ispunila finansijske obaveze prema njemu. Otkupna cena njegovog ugovora je oko 350.000 evra što je u ovom trenutku astronomska cifra za klub sa Marakane i investicija koja je neostvariva.

Od pomenutog kvarteta, najplaćeniji je bio Kadu čiji godišnji ugovor je iznosio oko 180.000 evra. Mikić je imao četiri puta manju platu, a Garido je za šest meseci na Marakani zaradio oko 30.000 evra. 

(FOTO: Starsport)


tagovi

FK Crvena zvezdaKaduLuis GaridoNikola MikićNikola PetkovićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara