"Makeda"
"Makeda"

Kreće pakleni finiš prelaznog roka: Makeda u Štutgartu, Koloćini ostaje kapiten Svraka, uzbudljivo i u Čempionšipu

Vreme čitanja: 3min | pet. 25.01.13. | 18:47

Prava uzbuđenja tek predstoje...

 

MakedaPoslednjih sedam dana zimskog prelaznog roka u Evropi zvanično su započeli! Uzbuđenje širom Starog kontinenta se polako širi, a prava eksplozija se tek očekuje u poslednja 24 časa.

Izabrane vesti

Napadač Mančester junajteda Federiko Makeda ostatak sezone igraće za Štutgart kao pozajmljen igrač.
"Pratio sam Bundesligu i naravno da znam sve o Štutgartu. Drago mi je što ću igrati ovde", rekao je Makeda.

Makeda je već dva puta odlazio iz Junajteda na pozajmice (KPR i Sampdorija). Ove sezone zabeležio je tri nastupa za prvi tim dok je za igrače do 21 godine trenutno vodeći strelac u timu.

Jedan od najboljih igrača Malage ove sezone Francisko Isko blizu je produžetka ugovora sa ovim andaluzijskim klubom. Isko se već duže vreme povezuje sa klubovima iz Premijer lige, ali po rečima direktora malage ostaće u timu i potpisati petogodišnji ugovor.
"Nije još sve gotovo, ali će biti uskoro. Postigli smo načelan dogovor", rekao je direktor kluba Mario Husilos.

Uprkos tvrdnjama medija da će kapiten Njukasla Fabricio Koloćini napustiti klub i vratiti se u Južnu Ameriku, menadžer Svraka Alan Pardju potvrdio je da Koloćini sigurno ostaje do kraja sezone.
"Koloćini ostaje u klubu, takođe i dalje će biti naš kapiten", rekao je Pardju.

KoloćiniKapiten Svraka je nedavno izjavio kako je nesrećan u Njukaslu i da želi da se vrati u domovinu iz privatnih razloga. Pominjalo se čak i da će pojačati San Lorenco, ali za sada od toga ništa neće biti

Olimpik iz Marseja pronašao je zamenu za Loika Remija koji je nedavno napustio Velodrom i potpisao ugovor sa KPR-om. Novi član Olimpika je senegalski reprezentativac Modu Sugu doskorašnji član rumunskog Kluža. Za reprezentaciju Senegala Sugu je odigrao 10 utakmica dok je prethodne sezone, sa 11 golova i 15 asistencija, bio jedan od najzaslužnijih što je Kluž prošle sezone osvojio titulu. Ovo je treće pojačanje Marseja u zimskom prelaznom roku. Nešto ranije u klub stigli vezista Fued Kadir i mladi golman Bris Samba.

Poljski fudbalski reprezentativac Euegen Polanski napustio je danas Majnc i potpisao dvogodišnji ugovor sa Hofenhajmom.
"Sa sobom donosi veliko iskustvo, sa njim ćemo biti stabilniji i sigurno će nam mnogo pomoći u našoj borbi za opstanak", rekao je sportski direktor Hofenhajma Andreas Miler. Polanski je rođen u Poljskoj, ali se kao osmogodišnjak preselio u Nemačku. Karijeru je počeo u Menhengladbahu, a potom je igrao za španski Hetafe. Prošao je sve selekcije Nemačke, bio je i kapiten reprezentacije do 21 godine, ali pošto nikada nije zaigrao za A tim od 2011. godine nosi dres Poljske, za koju je do sada odigrao 16 utakmica.

U Čempionšipu je takođe živo što se tiče transfera. Bolton je objavio da je doveo na pozajmicu dvojicu fudbaler Jana Grekusa iz Ostrave i Krejga Dousona iz VBA. Notingem Forest potvrdio je da je novi član kluba doskoračnji napadač Milvola Darijus Henderson. Ovaj iskusni 31-godišnji napadač došao je u redove Šumara bez obeštećenja, a ugovor je potpisan do kraja sezone.

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaFederiko MakedaMalagameđunarodni fudbalStutgart

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara