Danilo Barbosa
Danilo Barbosa

Krenula i Nica: Prvi stigao kapiten Brazila kog smo tukli u finalu Mundijalita

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.06.18. | 14:39

A kakve sve to veze ima sa Mančester Sitijem?

Obećavao je mnogo. I previše rano. Umalo ga ta visoka očekivanja nisu upropastila. Ali Danilo Barbosa je izdržao i evo ga ponovo na velikoj sceni. Sada kao igrača Nice, koja je potpisivanjem ugovora sa 22-godišnji zadnjim veznim sebi obezbedila prvo letnje pojačanje.

Finansijski detalji transfera nisu objavljeni, ali je Nica saopštila da će Danilova sloboda ubuduće koštati 70.000.000 evra. Naravno, ako to zasluži, a umeo je i da razočara.

Izabrane vesti

Mada mu nije bilo ni lako. Hestifute, menadžerska agencija superagenta Žorža Mendeša, za Danila je još 2013. godine dala čak 4.500.000 evra, iako on tada u nogama nije imao nijednu seniorsku utakmicu. Ubrzo ju je dobio u Vasku, ali je Mendeš malo požurio procenivši da će se u Bragi bolje razvijati. Bio je na pozajmicama u Valensiji, Benfiki, Standardu iz Liježa, ali je na kraju ozbiljnije minute dobio samo na Munisipalu. Bio je takođe i kapiten reprezentacije Brazila koju je Srbija savladala sa 2:1 u finalu Mundijalita na Novom Zelandu 2015. godine.

A šta bi sve ovo moglo da znači za Nicu? Spekuliše se da bi dovođenje Danila moglo da bude uvod u odlazak Žan Mišel Serija čiji puls već dugo ispituju sa svih strana. Prema poslednjim informacijama čak je i Mančester Siti zainteresovan, pošto se Pepu Gvardioli smučilo odugovlačenje Napolija kad su u pitanju pregovori oko Žoržinja. Aurelio De Laurentis insistira na obeštećenju od 60.000.000 evra, Građani su ponudili 47.000.000 plus 6.000.000 u premijama i preko toga neće. Seri ne bi koštao više od 41.000.000.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Letnji prelazni rok 2018Danilo Barbosa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara