"Gol Nasera Čadlija"
"Gol Nasera Čadlija"

Krik besnih Pevaca: Rafal Poketinove vojske protiv KPR-a! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.08.14. | 16:17

Četiri laka komada, asistencije Lamele, golovi Čadlija, Dajera i Adebajora za ubedljivih 4:0 u drugom kolu Premijer lige

Gol Nasera ČadlijaVajt Hart Lejn ponovo uživa u vrhunski uzbudljivom fudbalu, a Totenhem izgleda kao tim koji više nije tako daleko od najboljih na Ostrvu. U drugom kolu Premijer lige Kvins Park Rendžers je pregažen pobedom od 4:0, a ono što navijače Pevaca može da raduje još više od samog rezultata jeste način na koji je tim stigao do bodova. Lako i nešto manje važno - vrlo, vrlo lepo!

Uostalom, tek 24. put u 850 premijerligaških utakmica Totenhem je već u prvom poluvremenu pogodio četiri puta. To što je KPR izgledao kao "veštački" tim nafilovan unosnim ugovorom, a ne emocijama, ne oduzima na uspehu domaćinima.

Izabrane vesti

Hrabri i učinak pojedinaca često kritikovanih u eri pod Andre Vilas-Boasom i Timom Šervudom. Maurisio Poketino je izgleda uspeo da istera crva sumnje iz svlačionice i ekipu ubedi da zna da igra fudbal.

Tako je, recimo, Erik Lamela, koji je tek 359 dana posle potpisivanja ugovora sa engleskim klubom prvi put zauzeo mesto u startnih 11, upisao dve asistencije za svega sedam minuta. U prvih 10 utakmica u dresu Totenhema imao je samo jednu. Erik Dajer je u drugom ligaškom meču postigao drugi gol. Prošle sezone defanzivci Totenhema nisu mrežu rivala pogađali više od jednom.  Emanuel Adebajor je ponovo delovao kao gol mašina, pa je Policajcima zadavao konstantnu glavobolju, Kristijan Eriksen je delio lopte kao na tacni...

Za nauk – ne potcenjujte Totenhem. Ne kada je Poketino na klupi. Navijači londonskog kluba ponovo sanjaju o Ligi šampiona. Donekle razumljivo, jer od dolaska argentinskog stručnjaka ređaju samo uspehe. Ali, rano je takve priče. O tome možda nešto više sledeće nedelje kada se ukrste koplja sa Liverpulom.

U drugom meču dana, Stouk Siti je izvojevao 1:1 na gostovanju kod Hala, ali ne može da bude sasvim zadovoljan s obzirom na to da je od 15. minuta imao igrača više zbog isključenja Džejmija ČesteraNikica Jelavić je u 42. minutu šokirao Stouk i omogućio Halu da se postavi u blok. Koji, doduše, nije izdržao. Rajan Šokros je u 83. minutu pogodio za konačnih 1:1.

PREMIJER LIGA – drugo kolo:

Hal – Stouk 1:1 (1:0)
/Jelavić 42 – Šokros 83/

Totenhem - Kvins Park Rendžers 4:0 (3:0)
/Čadli 12, 37, Dajer 30, Adebajor 65/

17.00: Sanderlend - Mančester Junajted

Subota:

Aston Vila - Njukasl 0:0

Čelsi - Lester 2:0 (0:0)
/Dijego Kosta 63, Azar 77/

Kristal Palas - Vest Hem 1:3 (0:2)
/Šamak 49 - Zarate 34, Dauning 37, Kol 62/

Sautempton - Vest Bromvič Albion 0:0

Svonsi - Barnli 1:0 (1:0)
/Dajer 23/

Everton - Arsenal 2:2 (2:0)
/Kolmen 19, Nejsmit 45 - Ramzi 83, Žiru 90/

Ponedeljak:
21.00: Mančester Siti - Liverpul

(FOTO: Action Images)


tagovi

Emanuel AdebajorEngleskaErik LamelaEvropaHal sitiKvins Park RendžersNaser ČadliPremijer ligaStouk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara