""
""

Krojfov okret (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pon. 19.06.17. | 12:35

"Moram da priznam, nisam razumeo šta se dogodilo", pričao je kasnije nesrećni Jan Olson

Danas ne bi bilo moguće zamisliti ni najobičniju dečiju igru bez toga. Ali te 1974. godine svet je bio u šoku. Čekao se usporeni snimak. Pobogu, šta je sad ovo? Jan Olson je krenuo da blokira centaršut, Johan Krojf je desnom nogom loptu provukao iza leve i promenio smer za 180 stepeni. Sada izgleda tako prosto, tako jednostavno, ali ono što je Krojf uradio, do tada bilo je nezamislivo. 

Izabrane vesti

I nije tu samo “Krojfov okret“ u pitanju. Fudbal kakav poznajemo danas ne bi postojao bez Hendrika Johanesa Krojfa, po mnogima najznačajnijeg čoveka u istoriji igre. 

Ta situacija sa meča Holandija - Švedska (0:0), u okviru drugog kola grupe C Mundijala u Nemačkoj '74, samo je jedan detalj, ali tako bitan da niko i ne pamti da je utakmica užasno loša, završena bez golova. Krojfov jedan dribling vredao je kao pogodaka...
"Moram da priznam, nisam razumeo šta se dogodilo. Mislio sam da imam loptu na nosi, a onda sam shvatio da je nemam. Nikad nisam video tako nešto. Ljudi na stadionu su se smejali. Posle utakmice svi su želeli da razgovaraju sa mnom o toj situaciji", pričao je nesrećni Olson kasnije, priznavši još da je to najveći trenutak u njegovoj karijeri. 


tagovi

reprezentativni fudbalHolandijadogodilo se na današnji dan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara