""
""

Kuća slavnih dobila nove „stanare“ (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sub. 15.02.14. | 12:16

Šarunas Marčiulionis, Bob Leonard, Net Klifton, Gaj Rodžers i dugogodišnji komesar NBA lige Dejvid Štern imaće svoje mesto među legendama svetske košarke

Litvanac Šarunas Marčiulijonis jedan je od petorice novih stanovnika košarkaške "Kuće slavnih" u Springfildu, saopšteno je u petak uveče u Nju Orleansu, gde se održava tradicionalni Ol-Star vikend, na kojem će nastupiti najveći asovi NBA lige i oni koji će to tek postati.

Pored Marčiulionisa, koji je NBA karijeru gradio u Golden Stejtu, Sijetlu, Sakramentu i Denveru, novi stanovnici "Kuće slavnih" postali su još bivši trener Indijane Bob Leonard, nekadašnji igrač Njujork Niksa Net KliftonGaj Rodžers koji je igrao za Golden Stejt, Čikago i Milvoki i Dejvid Štern, čovek koji je ulogu komesara NBA lige obavljao punih 30 godina.

Izabrane vesti

Marčiulionis je jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena. Počeo je da igra u Vilnijusu u kojem je proveo osam godina, a onda ga je put odveo "preko bare" gde je u dresu Denvera završio karijeru.

Za sportistu godine u Litvaniji proglašavan je četiri puta. Za najboljeg u Evropi izabran je 1988, a za najkorisnijeg igrača Evropskog šampionata 1995. godine. Litvanija je tada u nezaboravnom finalu poražena od SR Jugoslavije, a najveći krivac za poraz Litvanaca bio je sadašnji selektor Srbije Saša Ðorđević koji je "trojkama" najdirektnije uticao na ishod završnog meča šampionata.

Najveći uspeh u reprezentativnoj karijeri ovaj sjajni Litvanac je ostvario noseći dres Sovjetskog saveza, sa kojim je osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Šarunas MariulionisOl-Star vikendNBA ligaKuća slavnih SpringfildDejvid Štern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara