Kueva je najskuplji igrač u istoriji Krasnodara!

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.07.18. | 21:26

Nesuđeno Zvezdino pojačanje stiže u Rusiju

Mundijal je završen, Rusija se polako okreće klupskom fudblu. A vest dana iz ruskog fudbala je da je Krasnodar doveo najskuplje pojačanje u istoriji!

Popularni Bikovi su potvrdili transfer Kristijana Kueva iz Sao Paula. Brazilskom velikanu je na ime obeštećenja pripalo 8.000.000 evra čime je Krasnodar izjednačio rekordni transfer Vandersona iz Salcburga prošlog čleta.

Izabrane vesti

Inače, Kueva je pre pet i po godina bio na pragu prelaska u Crvenu zvezdu. Tadašni sportski direktor crvejno-belih Zoran Stojadinovič je preko svijih veza otkrio Kuevu i želeo da ga dovede na Marakanu. Kueva je tada bio mladi reprezentativac Perua i član kluba Univezidad San Martin. Međutim, Zvezda je tada bila u lošoj finansijskoj situaciji i propao je pokušaj da za relativno male pare dovede veliko pojačnje u perspektivi.

Kueva je otipšao u čileanski Union Espanjola, potom jedno vreme igrao na pozajmici u Rajo Valjekanu, pa se vratio u domovinu i potpisao za Alijansu Limu. Igrao je i u Meksiku za Toluku, da bi poslednje dve godine proveo u čuvenom Sao Paulu.

U međuvremenu je postao standardni reprezentativac Perua i član generacije koja je posle decenija čekanja izborila plasman na Mundijal. Kueva je bio standardan u peruanskoj selekciji na SP u Rusiji, ali je u prvom meču bio tragičar kada je promašio penal protiv Danske. Peruanci su taj meč izgubili i zbog toga su ispali.

Ipak, proed promašenog penala, Kueva je ostavio dobar utisak u Rusiji i bio jedan od boljih peruanskih fudbalera. To nije promaklo čelnicima Krasnodara koji nisu žalili para da ga dovede i posle višednevnih pregovora su sklopili sporazum sa Sao Paulom.

Sutra će doputovati na lekarske preglede i potpis ugovora.

(FOTO: Action images)


tagovi

Kristijan KuevaRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara