""
""

Kvadrado i tačka! Juventusova rutina koja ubija, Kaljari zaustavio Lacio, Kalinić brži od sudije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.03.17. | 16:55

Stara dama upisala minimalac protiv Sampdorije, veliki preokret Bolonje u duelu sa Kjevom

Tako juventusovski, tako lako. Stara dama prišla je korak bliže tituli pošto je u Đenovi savladala Sampdoriju sa 1:0 u utakmici 29. kola italijanske Serije A.

Izabrane vesti

Ovo je torinskim crno-belima bila 11. prvenstvena pobeda u poslednjih 12 utakmica. Sada Juventus ima 10 bodova više od drugoplasiranog Napolija.

A gosti su, otprilike, najveći deo posla završili već u sedmom minutu kada je Huan Kvadrado u maniru engleskih napadača iz 80-tih godina prošlog veka, glavom zakucao loptu u mrežu posle centaršuta Kvada Asamoe sa levog krila.

Nakon postignutog gola Juventus je u svom najboljem maniru tako prepoznatljivom prethodnih godina, sakrio loptu domaćinu.

I ne samo to, imala je Stara dama još tri veoma izgledne prilike da duplira prednost i reši sve dileme. Ako ih je uopšte i bilo.

Međutim, Mario Mandžukić i Gonzalo Iguain nisu bili dovoljno precizni u završnicama akcija pre svega u prvom poluvremenu.

 

 

Boginja provincije Atalanta je na svom terenu rutinski savladala Peskaru sa 3:0 i nastavila borbu za plasman u Ligu Evrope sledeće sezone.

Posle dve prvenstvene utakmice u kojima je osvojila samo bod, Atalanta je konačna trijmfovala. Golove za Atalantu dali su Alehandro Gomez u 14 i 90, odnosno Alberto Grasi u 69. minutu.

Može se reći da je veliko iznenađenje napravio Kaljari koji je na Sardiniji odigrao bez golova protiv zahuktalog Lacija koji je vezao četiri prvenstvene pobede. Filip Đorđević je ušao u igru u 71. minutu kod Lacija umesto Radua.

Veoma uzbudljiva završnica viđena je u Krotoneu, gde je Fiorentina napadala do poslednjeg minuta i to joj je na kraju donelo pobedu od 1:0. A jedini pogodak na utakmici postigao je, ko drugi nego Nikola Kalinić u 90. minutu, posle asistencije Rikarda Saponare.

Navijači Bolonje prvo su se nervirali protiv Kjeva, ali su onda bili svedoci velikog preokreta na stadionu Renato dal Ara. Domaćin je na kraju trijumfovao sa 4:1. U smiraj prvog dela utakmice gosti su poveli preko Kastra, ali je onda u poslednjih pola sata Kjevo upao u mašinu. Dva gola dao je Džemaili, a jedan Verdi za konačan rezultat.

SERIJA A, 29. kolo

Torino - Inter 2:2 (1:1)

/Baseli 33, Akva 59 - Kondogbija 27, Kandreva 62/

Milan - Đenova 1:0 (1:0)

/Fernandez 34/

Nedelja:

Empoli - Napoli 2:3 (0:3)

/El Kaduri 70, Makarone 82 pen - Insinje 19, 38 pen, Mertens 24/

Atalanta - Peskara 3:0 (1:0)

/Gomez 14, 90, Grasi 69/

Bolonja - Kjevo 4:1 (0:1)

/Verdi 61, Džemaili 72, 90, Di Frančesko 90 - Kastro 40/

Kaljari - Lacio 0:0

Krotone - Fjorentina 0:1 (0:0)

/Kalinić 90/

Sampdorija - Juventus 0:1 (0:1)

/Kvadrado 7/

18.00 Udineze - Palermo

20.45 Roma - Sasuolo

(FOTO: Action Images)


tagovi

Serija ANikola KalinićLacioKvado AsamoaKjevoJuventusHuan KvadradoFjorentinaBolonjaAtalanta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara