Lakazet je bruka, ali pravdu je doneo Milivojević Luka! Dva penala Srbina poništila sramotan gol Arsenala (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.10.18. | 16:23

Kristal Palasa prekinuo savršen niz Tobdžija – 2:2

Četiri od pet najjačih liga Evrope uvelo je VAR. Naredne sezone primenjivaće se i u Ligi šampiona. A ako Premijer liga slovi za jače prvenstvo od španskog, italijanskog, francuskog i nemačkog, morali bi i Englezi da primene novitet koji povećava pravednost, kako im se ne bi dešavali propusti kao u londonskom derbiju desetog kola, u kome je Arsenal uzeo bod na Selhurst parku neregularnim golom, da bi Luka Miliviojević s dva iz jedanaesterca zadovoljio Justiciju, s tim da ostaje žal za ekipu Roja Hodžsona što nije uzela još dva poena – 2:2.

Srpski internacionalac je pokazao da je raskrstio sa duhovima prošlosti, kad nije koristio udarce sa 11 metara, jer je u prvom minutu nadoknade prvog dela i u 87. minutu koristio gluposti rivala. Najpre je Škordan Mustafi oborio Džordana Ajua, pred kraj Granit Džaka nedozvoljenim sredstvima zaustavio Vilfrida Zahu, oba puta kapiten Palasa je preuzimao odgovornost, pucao u desni ugao gola Bernda Lena i potpisao se ispod prvog boda svog tima posle tri vezana poraza.

Izabrane vesti

Ujedno, pokazao da je pravda dostižna i da, ponekad, ne mora dugo da se čeka, jer su Tobdžije, iako u razmaku od pet minuta sposobne da naprave preokret, drugi gol ukrale na pravdi Boga. Postigao ga je Pjer Emerik Obamejan, tako što je loptu – pokazala je video-tehniologija – prebacio taman preko zamišljene linije (za milimetar), međutim, njegov kolega u napadu Aleksandar Lakazet mu je asistirao mimo pravila fudbalske igre. Posle kornera je odigrao rukom kao Dijego Armando Maradona na Mundijalu u Meksiku. Ovoga puta to nije video sudija Martin Etkinson, a i bivši špic Liona se „pravio Englez“ kad ga je Aju pitao zašto nije priznao da je igrao rukom.

Sramotno ponašanje Aleksandra Lakazeta nije bilo dovoljno da zaseni hrabro izdanje Kristal Palasa, koji je posle inicijalne prednosti preko Milivojevića, imao šanse za izjednačenje preko Maksa Majera, da bi ražalovani srpski reprezentativac pokazao koliko je važan za tim sa Selhursta i da ima petlju da puca dvaput na isto mesto. Neodbranjivo.

Za kraj savršenog Arsenalovog niza od 11 trijumfa u svim takmičenjima, iako su Džaka iz slobodnjaka i Obamejan na već opisan način pretili da odnesu ceo plen na Emirate.

ENGLESKA 1 - 10. KOLO

Subota
Brajton - Vulverhempton 1:0 (0:0)
/Marej 48/

Sautempton - Njukasl 0:0

Liverpul - Kardif 4:1 (1:0)
/Salah 12, Mane 66 i 87, Šaćiri 84 - Paterson 77/

Fulam - Bormaut 0:3 (0:1)
/Vilson 14 pen i 85 Bruks 71/

Votford - Hadersfild 3:0 (2:0)
/Pereira 10, Delafue 19, Suses 80/

Lester - Vest 1:1 (1:0)
/Ndidi 89 - Balbuena 30/

Nedelja

Barnli – Čelsi 0:4 (0:1)
/Morata 22, Barkli 57, Vilijan 62, Loftus Čik 90+2/

Krisal Palas – Arsenal 2:2 (1:0)
/Milivojević 45+1 pen, 83 pen – Džaka 51, Obamejan 56/

17.00: (1,70) Mančester Junajted (3,70) Everton (5,20)

Ponedeljak
21.00: (4,40) Totenhem (3,70) Mančester Siti (1,80)

* Kvote su podložne promenama 

TABELA:

FOTO: Action images

 


tagovi

Luka MilivojevićAleksandre Lakazet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara