""
""

Laković: Protest zbog Kosova

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.06.13. | 09:51

„Idu đonom u svakoj situaciji, na prvom koraku su prekršili dogovor iz Japana, uputićemo danas protesnu notu FIFA i nadamo se da će se Svetska kuća fudbala držati svojih principa“ rekao generalni sekretar FSS

Generalni sekretar Fudbalskog Saveza Srbije Zoran Laković najavio je da se srpska kuća fudbala neće tek tako pomiriti sa činjenicom da je mlada reprezentacija nepriznate države Kosovo učestvovala na Valaj kupu u Švajcarskoj i na tom takmičenju bila tretirana kao punopravni član FIFA, o čemu svedoče činjenice da su fudbaleri ove zemlje na pomenutom turniru igrali pod državnim obeležjima: vidljivo istaknutom zastavom, intonirana im je i himna, a na dresovima su nosili grb kosovskog saveza.
Govoreći u svoje ime, očekivao sam tako nešto od njih. Oni idu đonom u svakoj situaciji i na prvom koraku su prekršili dogovor iz Japana (sa kongresa FIFA). Igralo se u Švajvarskoj, gde imaju dosta jaku dijasporu i podršku. Uputićemo danas protesnu notu FIFA i nadamo se da će se Svetska kuća fudbala držati svojih principa. Mislim da ljudi iz FS Kosova nisu svesni kakav su problem napravili ne samo organizatoru, već i ostalim zemljama učesnicama. Žalićemo se i na Švajcarsku i na sve zemlje koje su igrale mečeve protiv Kosova“, najavio je Zoran Laković u izjavi za „Informer“.

S druge strane, Ivan Ćurković, potpredsednik FSS kaže za „Sportski žurnal“ da će reakcija FSS uslediti kada vesti o isticanju zastave i himne kosova postanu zvanične.
Ne možemo da reagujemo samo na osnovu fotografija sa sajta FS Kosova. Moramo tačno da utvrdimo šta se dešavalo. Kad budemo imali konkretne dokaze da je prekršena odluka FIFA onda se mogu očekivati naši potezi. Pojavljuju se raznorazne informacije i provokacije, moramo da budemo oprezni“, rekao je Ćurković.

Izabrane vesti

 

(FOTO: MN Press, ffk-kosova)


tagovi

EvropaFSSIvan Ćurkovićreprezentativni fudbalSrbijaZoran Laković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara