Lebron vs Jokić 1:0! Lejkersi prvi oborili Denver, Lilard išao do 41, a Dramond razbio Kavse (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pet. 26.10.18. | 08:50

Nagetsi bili nadomak trijumfa u Stejpls Centru, ali je domaći tim imao više sreće, Boston slomio Oklahomu u završna četiri minuta i ostavio ga bez recke...

Kaznena ekspedicija iz Kolorada dobila je svog dželata. Denver više nije nedodirljiv, zato što je tako rekao Lebron Džejms. 

Posle fantastičnog meča u Stejpls Centru Los Anđeles Lejkersi nadigrali su Nagetse rezultatom 121:114, a za to je bio potreban tripl-dabl četvorostrukog šampiona NBA, koji je veče završio s 28 poena i po 11 skokova i asistencija. Lejkersi su tako pribeležili i drugu uzastopnu pobedu u novoj sezoni. Pokušao je Nikola Jokić sve što je bilo u njegovoj moći da spreči ovakav rasplet, ali nije mu se dalo. Jeste imao dabl-dabl, četvrti uzastopni, ali ni njegovih 24 poena (9/17 iz igre, 1/5 za tri), 11 skokova, tri asistencije i po jedna blokirana i ukradena lopta nisu pomogli Denveru da ostvari zacrtani cilj.

Izabrane vesti

Gotovo atipično za verovatno najboljeg asistenta među centrima u najjačoj košarkaškoj ligi sveta, Jokić je celo prvo poluvreme bio bez završnog dodavanja za svoje saigrače. Lejkersi su uložili veliki trud i napor kako bi Somborcu presekli sve veze sa ostatkom tima i naterali su ga da sam nalazi rešenja. Donekle mu je to polazilo za rukom, mada mu brojke nisu bile najblistavije. Pritom, zbog guste odbrane i nekoliko situacija gde je bio dobro udvajan, imao je i šest izgubljenih lopti, a nervoza je učinila svoje pa je brzo ušao u problem s faulovima. Jedan od možda i ključnih prekršaja Jokić je skrivio u napadu posle zakucavanja Kajla Kuzme na asistenciju Lebrona Džejmsa, na nešto više od minut i po minuta pre kraja, pri vođstvu Lejkersa s pet koševa (115:110). Jokić je probao da organizuje akciju, ali je naleteo na protivnika i stigao do pete lične greške. Lebron, ipak, nije uspeo da realizuje napad, ali je Jokić pogrešio i u sledećoj akciji, kada je i dopisao svoju šestu izgubljenu loptu. Bio je to znak da je ova utakmica, praktično, završena. Ponajviše jer je Kuzma ponovo pravio svoj šou i razvaljivao obruč... Na kraju je imao 22 poena, dok ga je Džaval Mekgi ispratio s poenom manje.

A, bili su Nagetsi jako blizu brejka u Gradu anđela. Gosti su posle trojke Montea Morisa otišli na osam poena viška, na tek nešto više od šest minuta do kraja. Ali, Lebron je pokazao klasu i uradio sve da Lejkersi ovog puta slave. Velike zasluge idu i na račun Lensa Stivensona, pošto je ubacio dve bitne trojke, čime je otvorio put svom timu za ono što se kasnije desilo.

Kod Denvera na visini zadatka bili su još samo Džamal Mari sa 22 poena i 10 skokova i Monte Moris s 20 poena i sedam asistencija.

Portland je kao gost nadigrao Orlando za treću pobedu od starta, a heroj trijumfa bio je Demijan Lilard. Koliko je njegov uticaj bio jak govori i činjenica da je čak 34 od ukupno 41 poena (13/23) ubacio u drugom poluvremenu. Jusuf Nurkić ga je odlično ispratio sa 18 poena i 10 skokova, dok je Si Džej Mekolum skupio 22 poena. Kod Orlanda dominirao je Nikola Vučević s 24 poena i 11 skokova, dok su Evan Furnije i Aron Gordon imali po 17 poena. Supertalentovani Mo Bamba je za 20 minuta upisao osam poena, sedam uhvaćenih lopti i dve asistencije.

Boston je takođe kao gost bio bolji od Oklahome, koja je i dalje bez trijumfa – 101:95!

Kelti su utakmicu prelomili u završna četiri minuta utakmice, kada su serijom 16:1 razbili u paramparčad domaćina i potpuno okrenuli dešavanja na parketu u svoju korist. Verovatno najvažniji pogodak na utakmici delo je Markusa Morisa. On je na 28 sekundi pre kraja pogodio trojku za 98:95, da bi posle loše organizovanog napada rivala ubacio i jedno od dva slobodna bacanja, posle čega je Al Horford sa penala potvrdio trijumf.

Moris je meč završio sa 21 poenom i 10 skokova, dok je Horford imao 19 poena i devet uhvaćenih lopti. Džejson Tejtum je dodao 24, a Kajri Irving 15 poena.

U redovima Oklahome Rasel Vestbruk imao je samo 13 poena, uz užasnih 5/20 iz igre, ali i 15 skokova. Pol Džordž je ubacio 22 poena.

Brutalno veče imao je i Andre Dramond, koji je pregazio Klivlend s 26 poena i čak 22 skoka u Detroitovoj pobedi rezultatom 110:103.  

NBA – REZULTATI

Detroit – Klivlend 110:103
/Grifin, Dramond 26 – Korver 21/

Orlando – Portland 114:128
/Vučević 24 – Lilard 41/

Oklahoma – Boston 95:101
/Džordž 22 – Tejtum 24/

LA Lejkers – Denver 121:114
/Džejms 28 – Jokić 24/

ISTOČNA KONFERENCIJA

ZAPADNA KONFERENCIJA

Foto: Reuters


tagovi

Nikola JokićLebron DžejmsDemijan LilardAndre Dramond

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara