Legendarni Kostakurta pamti Marakanu: Osetiš neku naročitu vrelinu... Tamo postaješ tim! Tamo me je pas ugrizao?!

Vreme čitanja: 1min | uto. 18.09.18. | 10:46

Napolitanci, pazite se...

Igrački, nije to kvalitet koji je Crvena zvezda imala krajem 20. veka. Ali atmosfera? Atmosfera je nešto što je beogradsku “Marakanu“ proslavilo širom planete. Svesni su toga i Italijani, pa je ukopani stadion “Rajko Mitić“ danas jedna od glavnih tema u štampi na Apeninima.

Gazeta delo Sport tako je posvetila tekst čuvenom tunelu koji od svlačionica vodi ka terenu. A ako gostima iz Napulja to nije bilo dovoljno da se pripreme za ambijent koji ih čeka na Topčiderskom brdu tu je i izjava legendarnog defanzivca Alesandra Kostakurte, koji je sa Milanom igrao na “Marakani“ i u onom čuvenom meču iz 1988. godine, a kasnije i 2006. kada je već bio na zalasku karijere.

Izabrane vesti

I dobro se seća tih mečeva. Uostalom, čak je i veliki Arigo Saki, arhitekta zlatnog Milanovog doba, odavno izjavio da je ta kultna generacija nastala baš u beogradskoj magli...
Sećam se policajca, pogledao nas je mrko i pomerio  pendrek na zastrašujuči način. Nisu oni radili ništa pogrešno, ali taj osećaj je ostao u meni. Tokom proslave pas me je ugrizao. Ima nešto sasvim drugačije u tom stadionu, neka naročita vrelina koju primetiš odmah na zagrevanju. Rekao sam saigračima: Na Marakani postaješ tim. I zaista mislim da je baš tako“, prisetio se Kostakurta u intervjuu za Gazetu delo Sport.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Alesandro Kostakurta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara