""
""

Lep debi Saleta Obradovića, lud koš u poslednjem skundu presudio Himkiju! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.11.16. | 20:23

Srpski trener startovao pobedom na klupi Lokomotive, drama u Litvaniji

Srpski stručnjak Saša Obradović je uspešno deboitovao na klupi Lokomotive Kubanj. On je u petom kolu Evrokupa zabeležio važnu pobedu nad Olimpijom 77:64 kojom je ruski napravio možda i ključni korak ka plasman u narednu rundu.

Izabrane vesti

Lokomotiva je bila u seriju od tri poraza što je koštalo posla trenera Focisa Kacikarisa. Njega je zamenio Obradović i vratio Lokomotivu na pobedničke staze. Što i nije bilo teško s obzirom da je rival bila očajna Olimpija kojoj je ovo bio peti poraz u Evrokupu u sto toliko utakmica.

Ruski tim je u Krasnodaru vodio od poečtka meča i držao situaciju pod kontrolom. Već na poečtku drue četvrtine su imali plus 12 (31:19), održavali su prednost kako je meč odmicao da bi kajem treće četvrtine došlo do malog pada u igri domaćih što je Olimpija iskoristila da priđe na šest poena zaostatka (54:48). Ipak, Obradović nije dozvolio iznenađenje i Lokomotiva je mnogo bolje zaigrala u četvrtom kvartalu kada je stigla i do vođstva od od 18 poena (77:58), pa je rutinski privela meč kraju i upisala drugu pobedu.

Sa 15 poena u pobedničkom timu je najefikasniji bio Kolins, a nekadašnji Partizanov prvotimac Kevin Džons je upisao devet uz 11 skokova. Kod Olimpije se izdvojio Mirko Mulalić sa 18 poena.

Mnogo neizvesnije je bilo i Viljnusu gde je domaći Lijetuvos Ritas savladao Himki 93:91. Ceo meč je bio napet i izjednačen. Litvanci su u većem delu utakmice bili u vođstvu, ali ono je retko kada prelazilo pet poena razlike i najviše je iznosilo na početku treće četvrtine (52:44).

Ali minut pre kraja, tim Duška Ivanovića je uspeo da izjednači na 89:89. Potom je Dejvid Logan izrastao u apsolutnog heroja Litvanaca. Pogodio je za 91:89, a nekon što je Roulend izjednačio sa linije penala, Logan je još jednom preuzeo odgovornost i ludim košem iz teške pozicije u poslednjem sekundu doneo pobedu klubu sa Baltika.

Nekadašnji Partizanov koašrkaš Dru Gordon je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 21 poenom. Logan je dodao 16. Na drugoj strani se izdvojio Aleksej Šved sa 22 poena, ali je za tri poena šutirao slabih 2/9. Roulend je ubacio 16 poena. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

Union OlimpijaSaša ObradovićLokomotiva PlovdivRitasHimkiEvroligaEvrokupDejvid Logan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara