""
""

Lester pustio pipke za pojačanjima na sve strane: Muriljo, Sigurdson, Lapadula, Kamačo…

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.05.16. | 15:04

Ranijeri na slatkim mukama

 

Izabrane vesti

Ako sve bude po planu, Lester neće mnogo menjati tim za narednu sezonu, već će ga samo ojačati odabranim pojačanjima. Klaudio Ranijeri je najavio da mu nisu potrebne velike zvezde i poručio svojim igračima da odole ponudama većih i bogatijih klubova.

Lester će biti na mukama da zadrži nosioce igre. Čini se da je Džejmi Vardi najsigurniji za opstanak s obzirom da je produžio saradnju. Novi ugovori su spremni za Rijada Mareza i Ngola Kantea, ali dogovor još nije postignut iako su najavili da imaju želju da ostanu. Međutim, francuski mediji pišu da je Arsenal ozbiljno zagrizao za Kantea, dok bi Marez mogao da bira između nekoliko atraktivnih ponuda.

Dok se bori da zadrži heroje šampionske titule, Lester skenira i tržište u potrazi za pojačanjima. Lisice su preko noći postale atraktivna destinacija za mnoge sjajne fudbalere. Još prošle zime, Ranijeri je apelovao na upravu da mu dovede napadača kao ispomoć Vardiju, Okazakiju i Uljoi. Ovog leta će ta želja biti sigurno ispunjena. Ranijerijeve prve mete u januaru su bili Islam Slimani iz Sportinga i Ahmed Musa iz  moskovskog CSKA. Interes Lisica i dalje stoji, cena Nigerijca je oko 25.000.000 evra, Alžirac je još i skuplji. Međutim, novac neće biti problem za engleskog šampiona.

Veliko pojačanje u napadu je samo jedna od opcija za Lester na letnoj fudbalskoj pijaci. za mesto u ofanzivnoj liniji konkuriše i italijanske verzija Džejmija Vardija: Đanluka Lapadula iz Peskare. Italijan peruanskog porekla je prva zvezda i strelac Serije B, a sigurno će promeniti sredinu na kraju sezone. Napoli i Juventus su takođe ozbiljno zainteresovani, a Peskara traži 10.000.000 evra.

U veznom redu su dva imena iskočila u prvi plan. Prvi je Gilfi Sigurdon koji je najbolji igrač Svonsija i spreman je za sledeći stpenik u karijeri kako bi dokazao da je Totenhem pogrešio kada ga se lako odrekao. Islandska desetka je još na meti Borusije Dortmund, Kristal Palasa i Fiorentine, a Svonsi traži ozbiljnih 20.000.000 evra što je prihvatljiva sena samo za Lester i možda Dortmund.

U srce veznog reda bi moglo da dođe i pojačanje iz španske Primere. Ranijeri ima visoko mišljenje o Malaginom zadnjem veznom Injasiju Kamaču. Španac ima otkupnu klauzulu od 12.000.000 evra, a još u ferbuaru je bio u Liverpulu na pregovorima sa Jirgenom Klopom.

Konačno, potreban je i štoper jer nije relano očekivati da će Hut i Morgan izneti opet celu sezonu na plećima. Pogotovo što je tu i igranje u Ligi šampiona. Lesteru je za oko zapao odlični Kolumbijac Džejson Muriljo iz Intera. Kolumbijac je standardan u italijanskom timu, ali će Inter narednog leta biti primoran da proda neke od najboljih igrača kako bi zbog finansijskog fer-pleja ispeglao klupske račune.

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠpanijaSerija APrimeraPremijer ligaMalagaLester SitiItalijaInterHose Antonio KamačoGilfi SigurdsonEvropaEngleskaĐanluka LapadulaDžejson Muriljo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara