Levi se plaši Junajteda, Edi Hau čeka poziv

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.12.18. | 14:41

Čeka nas lančana reakcija posle otkaza Murinju na Old Trafordu...

Odlazak Žozea Murinja sa mesta trenera Mančester Junajteda izazvaće mnoge lančane reakcije. Ole Gunar Solskjer tu je samo da ih na neko vreme odloži, a leto neminovno donosi promene i brojne "migracije".  

Za sada niko ne uzima Solskjera "za ozbiljno" i svi su pri stavu da je Norvežanin tu kako bi stabilizovao ekipu, priveo sezonu kraju i pripremio podlogu za nekoga ko će doći posle njega, da ozbiljno gradi od nule na Old Trafordu. Kao prvi i najveći kandidat ponovo se pominje Maurisio Poketino. Nije tajna da se tokom 2016. Aleks Ferguson sastao sa argentinskim stručnjakom, razovarao sa njim o mogućnosti da preuzme Junajted i kasnije ga jasno podržao kod uprave, međutim odluka je tada pala na Žozea Murinja. Fergijev glas nije usvojen i sve je krenulo naopako. Ali da ne idemo predaleko u prošlost. 

Izabrane vesti

Suština je da Poketino ponovo figurira kao ozbiljan kandidat i prvi čovek Totenhema Danijel Levi ne sme da rizikuje. Zamena mora da bude spremna. A kako javlja Dejli mejl ideja je jasna: Poketina može da zameni samo Edu Hau! Mladi stručnjak neobično je cenjen i van granica Engleske, a posebno je zanimljiv njegov Bornmut koji u masi klubova koji troše na stotine miliona funti na godišnjem nivou pokušava i dva stvori, proizvede igrače. O tome smo pisali pre nekoliko dana kada smo konstatovali da su Trešnjice u jednom momentu imale drugog strelca Premijer lige i prvog asistenta, a da su za njihovo dovođenje potrišili za ostrvske prilike smešnih 3.400.000 funti?! Jasno vam je, dakle, zbog čega je Hau prvi pik Danijela Levija...

Naravno, daleko od toga da će Totenhem tek tako odustati od svog aktuelnog šefa. Levi je već više puta ponovio da ko želi da vodi Poketina mora da plati obeštećenje od 40.000.000 funti i tu poputa neće biti, pogotovo ne za Mančester Junajteda. Zapravo, s obzirom da su se Đavoli ponovo uključili u trku za Argentinca nekako bi logično bilo da su šanse Real Madrida naprasno skočile. I Real je jedno vreme merkao traženog stručnjaka, pa ako dođe do izbora, Levi bi ga svakako pre gurnuo ka Madridu, nego u ruke svom rivalu iz lige.   

Ono što je izvesno jeste da bi i Real i Mančester ponudili mnogo, mnogo više Poketinu od trenutnih 8.500.000 funti, koliko zarađuje u Londonu. Maurisio Poketino odavno je pokazao da nije novac ono što ga vodi, međutim javna je tajna da je tiho "otpatio" što tokom leta nije dobio nijedno pojačanje. Sa istim igračkim kadrom ponovo je u vrhu, ali ožiljak je ostao. Pa i sumnja - da li se Leviju može verovati da će se otvoriti kada novi stadion konačno bude završen i funkcionalan. 

Izvori bliski Argentincu tvrde da je njegovo mišljenje da se do titule ne može bez dva-tri vrhunska pojačanja. A opet, ako bi otišao, morao bi da zida sve ispočetka u Mančesteru. Tako se Maurisio Poketino nalazi na ozbiljnoj raskrsnici. 

Skretničari su ljudi iz Junajteda i Reala, Edi Hau je pešak koji čeka znak. 

 


tagovi

Žoze MurinjoEdi HauMaurisio Poketino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara