""
""

Lijanko dobio poziv i za treću reprezentaciju

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.04.16. | 13:11

Brazilac srpskog porekla igraće u Ukrajini... Da li ste zbunjeni?

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije učestvovaće na prijateljskom turniru „Valerij Lobanovski“ sa domaćom selekcijom, Austrijom i Izraelom, saopštio je FSS.
Biće to poslednje provere pred nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i septembarske duele protiv Italije i Republike Irske. U zavisnosti od potreba A reprezentacije, učinićemo sve da u Ukrajinu odemo sa najjačom reprezentacijom. Minula provera protiv Holandije pomogla nam je da se neke stvari iskristališu“, rekao je selektor Tomislav Sivić.

On je dodao da će proveriti nove igrače koji su zaslužili poziv, među kojima je i Brazilac srpskog porekla Lijanko Vojnović, koji se pre tri dana našao na spisku omladinske reprezentacije Brazila za učešće na jednom kampu.

Izabrane vesti

Pre toga je javno poručio da je na raspolaganju Brazilu za treninge i prijateljske utakmice, ali da je i dalje reprezentativac Srbije. A danas je u brazilskim medijima osvanula informacija da su predstavnici tamošnjeg saveza razgovarali sa Lijankom i da su potvrdili njegov interes da igra za njihovu selekciju.
Gledao sam ga u dresu omladinske selekcije, ima potencijala i zaslužuje šansu. Dobiće poziv za mečeve u Ukrajini“, zaključio je Sivić.

Ako se obistine ove najave, Lijanko Vojinović će u kratkom vremenskom periodu dobiti poziv i treće reprezentacije, jer je najpre igrao za omladince Srbije, pa se našao na spisku najboljih fudbalera Brazila za uzrast do 20 godina, a sad je u planovima naše mlade selekcije.

Turnir u Kijevu održaće se od 31. maja do 4. juna.

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Star sport)


tagovi

Tomislav Sivićreprezentativni fudbalmlada reprezentacija Srbijemeđunarodni fudbalLijanko VojnovićFudbalski savez Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara