""
""

Lion se oprašta od titule, Bastija izrešetala Lavove

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.03.13. | 18:50

Ekipa iz donjeg dela tabele zadali bolan poraz nekada najdominantnijem timu francuskog šampionata - 4:1

 

Fudbaleri Liona nastavili su sa lošom igrom u poslednjih nekoliko nedelja, pošto su kao gosti razbijeni od skromne Bastije sa 3:1.

Izabrane vesti

Izabranici Remija Garda nisu imali šansu protiv veoma motivisanih domaćina, koji su želeli da u susretu sa Lavovima obezbede zlatna tri boda za opstanak, ali i da prekinu niz od sedam mečeva bez pobede u međusobnim susretima.

Tokom prvog poluvremena oba tima su igrala podjednako dobro, ali je pogodak Florijana Tovina pred sam kraj promenio situaciju na terenu. U drugom poluvremenu viđena je goleada, Lisandro Lopez je izjednačio rezultat u 54. minutu, da bi samo dva minuta kasnije Entoni Modest doveo Bastiju u novu prednost.

Tovin je u 61. minutu povećao na 3:1, a Buvo je desetak minuta pre kraja susreta imao sjajnu priliku iz slobodnog udarca da još jednom matira Verkutra, ali je stativa bila saveznik francuskog golmana.

Ipak, do kraja je viđen još jedan pogodak, a strelac je bio Kazri, koji je prelepim udarcem sa ivice šesnaesterca postigao četvrti gol i potpuno razbio anemične goste.

Lion ostaje na drugom mestu, ali se polako oprašta od borbe za titulu, jer sada ima četiri boda manje, ali i meč više od prvoplasiranog PSŽ, dok je Bastija došla na deobu 13. mesta sa 33. boda, koliko ima i Ajačio.

LIGA 1 – 29. kolo

Petak:

Marsej – Ajačio 0:0

Subota:

Bastija – Lion 4:1 (1:0)
/Tovina 45, 61, Modest 56, Kazri 88 – Lopez 54/

20.00: Lorjan – Brest

20.00: Sošo – Valensijan

20.00: Lil – Evijan

20.00: Monpelje – Troa

20.00: Rems – Ren

Nedelja:

14.00: Nansi – Nica

17.00: Tuluz – Bordo

21.00: Sent Etjen - PSŽ

(FOTO: sc-bastia.net)


tagovi

Antoni ModestBastijaEvropaFrancuskaLiga 1Olimpik LionRemi Garde

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara