Liverpul? To je putujući cirkus... (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.04.18. | 15:20

Od sigurne pobede do remija? To mogu samo Redsi...

Možda preterano zvuči, ali kada vam neko pomene klub sa najluđim utakmicama ove sezone verovatno bi bar 95 odsto pomislilo na Liverpul. Toliko preokreta, toliko zaokreta, toliko čudnih rezultata i raspleta koje ni holivudski režiseri ne bi mogli da smisle. E, to je Liverpul! Tim koji najveći deo meča ima sigurnu pobedu u rukama, a onda do kraja sve uprska i učini da i najsmirenijim navijačima iskoči vena na čelu od besa i nervoze.

Da, to je Liverpul. Tim za koji zaboravljeni igrač postigne gol posle dve i po godine, a onda čudesni Mohamed Salah uđe u elitno, probrano društvo najvećih strelaca Premijer lige i onda sve padne u vodu pošto se dozvoli poslednjeplasiranom timu na tabeli Premijer lige da uzme bod koji bi mogao beskrajno mnogo da znači u borbi za opstanak. To je Liverpul - engleski putujući cirkus. Nekad zna da oduševi i ostavi bez daha, a nekad da ostavi bez teksta svojim akrobatskim umećem da napravi glupost...

Izabrane vesti

Jako, jako čudan meč viđen je na Hotornsu. Sećate li se Danija Ingsa? E, i on je uspeo da se upiše u listu strelaca! Napadač koga je verovatno i šira familija zaboravila zatresao je mrežu VBA već posle samo četiri minuta igre i tako podseti čak i najvernije pristalice nekadašnjeg evropskog šampiona da još zna da igra fudbal i da u njegovim nogama ima golgeterskog baruta bar za utakmice sa ovim, uslovno rečeno - nižerazrednim protivnicima.

Posle gotovo 70 minuta susreta sa tek ponekom opasnom prilikom i jačim trzavicama navijači Liverpula ponovo su dobili razlog za slavlje. I to u vidu novog, 31. ligaškog pogotka u sezoni za Mohameda Salaha posle strašnog dodavanja Aleksa Okslejd Čembrlena. Egipatski Faraon nanizao je bar gol u šestoj utakmici, a ujedno je izjednačio rekord po broju golova u istoj sezoni sa 38 utakmica i stao rame uz rame sa Alenom Širerom (Blekburn, 1995/96), Kristijanom Ronaldom (Mančester junajted, 2007/08) i Luisom Suarezom (Liverpul 2013/14). Kako pored svog imena ima i devet asistencija, postao je tek treći igrač u istoriji Premijer lige sa 38 rundi koji je direktno bio učesnik u bar 40 golova tokom sezone. Prethodno su to uspeli samo još Endi Kol i Alan Širer.

I sve je izgledalo kao u snu - Liverpul je galopirao ka novoj pobedi koja bi ga ostavila u sigurnoj trci za drugim mestom na tabeli, ali onda se dogodio prekid sistema. Od gola Džejka Livermora u 79. minutu sve je pošlo naopako za Redse. VBA je silotivo krenuo napred po još jedan gol, u međuvremenu je Jirgen Klop izveo Salaha iz igre, što je samo garantovalo dramu do poslednjeg momenta. Tako je i bilo. U smiraj utakmice Salomon Rondon bacio je Liverpul na kolena, a do poslednjeg sudijskog zvižduka VBA je bio nadomak totalnog preokreta i potpuno neočekivane pobede. 

Ali, da ponovimo - to je Liverpul. Nemojte da se iznenadite ako Redsi sada sastave Romu sa zemljom...

PREMIJER LIGA - 35. KOLO

Utorak

Brajton - Totenhem 1:1 (0:0)
/Gros 50. penal - Kejn 48/

Sreda 

Bornmut - Mančester junajted 0:2 (0:1)
/Smoling 28, Lukaku 70/

Četvrtak

Lester - Sautempton 0:0

Subota

VBA - Liverpul 2:2 (0:1)
/Livermor 79, Rondon 88 - Ings 4, Salah 72/

16.00:  (2,80) Votford  (3,25) Kristal Palas  (2,55)

Nedelja

14.30:  (1,60) Arsenal  (4,00) Vest Hem  (5,60)
14.30:  (2,25) Stouk  (3,05) Barnli  (3,60)
17.30:  (1,15) Mančester Siti  (8,50) Svonsi (15,0)

Ponedeljak

21.00:  (2,45) Everton  (3,20) Njukasl (3,00)

*** Kvote su podložne promenama

Piše: Nikola STOJKOVIĆ
Foto: Action Images


tagovi

Mohamed SalahDani Ings

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara