""
""

Ljubi ga majka! Izbeglica iz Burundija opet ranio svoj Mančester Junajted, Blind mu pokvario veče (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 20.10.14. | 22:55

Saido Beraino umalo da i ove jeseni dođe glave Crvenim đavolima koji su se izvukli prvencem pojačanja iz Ajaksa u finišu meča

Taman kada je izgledalo da je Luj van Gal posložio kockice i kada je Mančester Junajted vezao dve pobede, Crveni đavoli su opet razočarali svoje navijače. Na jedvite jade su iščupali bod protiv VBA i izborili remi od 2:2 u Birmingemu.

Izabrane vesti

Junajted je poraza spasao Dejli Blind prvencem u dresu novog kluba kada je u 88. minutu postigao jako lep gol sa distance. Do tada je izgledalo da Junajtedu preti novi neuspeh. Remi je donekle popravio utisak...

Blind je spasao Junajted poraza i ukrao slavu Saidu Berainu, momku koji je definitivno trebalo da bude junak utakmice. Napadač Vest Bromvič Albiona je postigao gol za 2:1 i malo je nedostajalo da to bude pobednosni pogodak vredan tri boda.

Fudbaler koji ne krije da je veliki navijač Mančester Junajteda i koji sanja da zaigra u tom klubu je drugi put u poslednjih godinu i mesec naneo štetu velikanu sa Old Traforda. Saido Beraino je ime koje su navijači Mančester Junajteda defintivno upamtili. Prošle jeseni je bio strelac pobedonosnog gola za VBA na Old Trafordu kada su gosti iz Birmingema slavili sa 2:1.
“Često kada je vikend sedim sa mamom i gledamo fudbal. Ona navija za Arsenal, ja za Mančester Junajted. Bude smešnih momenata kada igraju Mančester Junajted protiv Arsenala. Ona obožava Arsenal, pogotovo Tjerija Anrija. Kada sam dao gol Mančester Junajtedu, posle utakmice me je pitala kako mogu da slavim pogodak protiv tima za koji navijam”, pričao je Beraino prošle sezone.

Ovaj momak je član mlade reprezentacije Engleske, iako nije rođen na Ostrvu. On je izbeglica iz Burundija, male afričke zemlje iz koje je pobegao pred užasima građanskog rata u kojem mu je ubijen otac. Ponikao je u VBA i izrastao u najveću zvezdu ovog tima, a Mančester Junajtedu bi isplativije bilo da ga kupi nego da igra protiv njega…

Inače, VBA je dva puta večeras bio u vođstvu. Prvo, kada je Stefan Sesenjon u osmom minutu zakucao projektil u mrežu Crvenih đavola sa ivice kaznenog prostora. Maruan Felaini je vratio Đavole u život lepim golom u 48. minutu posle asistencije Anhela Di Marije. VBA je do novog vođstva stigao kada je Beraino u stilu idola njegove majke, Tjerija Anrija, elegantno plasirao loptu u suportan ugao gola Davida De Hee.

VBA je bio na pragu pobede, ali je Blind iskoristio rupu u odbrani domaćeg tima i izuzetno preciznim udarcem sprečio novi poraz svog tima. 

PREMIJER LIGA, osmo kolo:

Mančester Siti – Totenhem 4:1 (2:1)
/Aguero 13,  20 penal, 68 penal, 75 – Eriksen 16/

Arsenal – Hal 2:2 (1:1)
/Sančez 13, Velbek 90+2 – Dijame 18, Ernandez 46/

Barnli – Vest Hem 1:3 (0:0)
/Bojd 60 - Sako 50, Valensija 54, Kol 70/

Kristal Palas – Čelsi 1:2 (0:1)
/Kempbel 90 - Oskar 6, Fabregas 51/

Everton – Aston Vila 3:0 (1:0)
/Džagelka 18, Lukaku 48, Koleman 77/

Sautempton – Sanderlend 8:0 (3:0)
/Verhini 12ag, Pele 18, 69, Kork 37, Brajdkat 63ag, Tadić 78, Vanjama 79, Mane 86/

Njukasl – Lester 1:0 (0:0)
/Obertan 71/

Nedelja:
KPR – Liverpul  2:3 (0:0) /Vargas 87, 90+2 – Dan 87. ag, Kutinjo 90, Kolker 90+5 ag/

Stouk – Svonsi 2:1 (1:1)
/Adam 43, Volters 76 - Vilfred Boni 34p/

Ponedeljak:
VBA – Mančester Junajted 2:2 (1:0)
/Sesenjon 8, Fealini 48 - Beraino 66, Blind 88/

(FOTO: Action images)


tagovi

Dejli BlindEngleskaEvropaMaruane FelainiPremijer ligaSaido BerahinoStefan SesenjonVest Bromvič Albion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara