"Trenutak kada je Kalderon pogodio"
"Trenutak kada je Kalderon pogodio"

Los Anđeles zavijen u crno! Kalderon uz zvuk sirene ukrao šou Kobiju, Klivlend potopio Kliperse kišom trojki (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.03.16. | 08:44

Janis Adetokunbo terorisao Bruklin, Juta iskoristila nemir u kući Kingsa, Atlanta unakazila Indijanu

Trenutak kada je Kalderon pogodio

Los Anđeles je u žalosti. Oba kluba iz Grada anđela doživela su teške poraze, ali ne toliko gledano s aspekta konačne koš razlike, već načina na koji su rivali ostvarili pobede. Klivlend je sa čak 18 trojki rasturio Kliperse, dok je Hoze Kalderon u poslednjim trenucima utakmice pokvario ugođaj Kobiju Brajantu i njegovoj sviti.

Izabrane vesti

I bukvalno ni iz čega Njujork je stigao do trijumfa nad Lejkersima s rezultatom 90:87. Niksi su odigrali jedan od verovatno najlošijih poslednjih napada viđenih u poslednje vreme, ali španski reprezentativac uspeo je da stvori sebi minimalan prostor za manevar, šutne i pogodi. Stejpls Centar je utihnuo.

Nakon same utakmice heroj Njujorka otkrio je da lopta uopšte nije trebalo da bude namenjena njemu već, naravno, Karmelu Entoniju. Ali kako najbolji igrač Niksa nije uspeo da se oslobodi svojih čuvara, Robin Lopez je uz teške muke stigao do lopte i umalo je izgubio, jer je tako malo nedostajalo da napravi „duplo vođenje“ ili grešku u koracima. Ipak, stvari su se završile najbolje moguće po tim sa istočne obale.

Samo nekoliko trenutaka ranije Kobi Brajant umalo je doneo pobedu Lejkersima, ali je Karmelo anulirao učinak košarkaške legende u 29. i poslednjem međusobnom okršaju. 

Kod domaćina Luis Vilijams je imao 15, a Kobi Brajant 14 poena. Na drugoj strani Njujork bio je bez pomoći prehlađenog Kristapsa Porzingisa, a Karmelo Entoni bio je daleko najefikasniji igrač sa 26 poena, ali 12 skokova i četiri asistencije. 

A samo nekoliko sati ranije na istom mestu Klipersi nisu uspeli da „otvore kišobran“ i odbrane svoj obruč od kiše trojki koja ste stuštila u 48 minuta igre. Kavalirsi su ispalili 18 dalekometnih hitaca i lagano ispisali novu pobedu - 114:90. 

Kada je duel ova dva tima u pitanju, Lebron Džejms i društvo nemaju mnogo briga, jer Klipersi Doka Riversa na pobedu čekaju već pune dve godine, a u poslednjih deset godina na gostovanjima u Stejpls Centru imaju sedam pobeda i tek dva poraza. 

Interesantno, samo tri dana ranije dobili su Lejkerse tako što su ubacili čak 16 trojki. Ovog puta otišli su korak dalje. Čening Fraj i Džej Ar Smit bili su na vrhuncu ekstaze sa po pet ubačenih trojki, dok je kralj Džejms pogodio tri od četiri upućena šuta sa distance. Naravno, pomenuti ishod doveo je do toga da Klivlend već u ranoj fazi druge četvrtine napravi dvocifrenu razliku, uprkos tome što je u prvoj deonici gubio sa 11 poena, a na kraju malo je nedostajalo da rastojanje bude i preko 30 koševa. 

Na kraju Lebron je meč završio sa 27 poena, šest uhvaćenih lopti i pet asistencija, dok su Smit i Kajri Irving dodali po 17 koševa. Na drugoj strani Džej Džej Redik je ubacio 19 poena, dok je Kris Pol iskombinovao 17 koševa i 10 asistencija. 

Janis Adetokunbo je najsvetlija tačka u mračnoj sezoni koju ima Milvoki. Grčki as terorisao je Bruklin u njihovom domu i sa monstruoznim tripl-dablom doneo Baksima trijumf rezultatom 109:100. Samo Adetokunbo imao je 28 poena, 14 asistencija i 11 skokova, dok ga je u stopu pratio Džabari Parker sa 23 poena. Kod domaćina 20 poena imao je Bruk Lopez, Tadeus Jang proknjižio je 17 koševa i 10 skokova, a hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović 13 poena, sedam asistencija, pet uhvaćenih i sedam izgubljenih lopti. 

Atlanta je na krilima razigranih dugajlija Pola Milsapa i Ala Horforda uništila Indijanu sa 104:75. Tandem Houksa imao je po 18 poena, dok je kod gostiju Majls Tarner postigao 19 koševa i bio ubedljivo najefikasniji u svom timu. Pol Džordž je za 25 minuta na terenu imao sedam poena i šest asistencija.

Juta je iskoristila nemire koji vladaju u kući Sakramento Kingsa i slavila sa 108:99, uprkos što je za domaćina igrao Demarkus Kazins koji je ubacio 31 poen. Kod gostiju iz Solt Lejka Derik Fevors skupio je 28 poena i 14 skokova, dok je Gordon Hejvord ubacio koš manje. 

NBA - REZULTATI

LA Klipers – Klivlend 90:114
/Redik 19 – Džejms 27/

Atlanta – Indijana 104:75
/Horford, Milsap 18 – Tarner 19/

Bruklin – Milvoki 100:109
/Lopez 20 – Adetokunbo 28/

Sakramento – Juta 99:108
/Kazins 31 – Fevors 28/

LA Lejkers – Njujork 87:90
/Vilijams 15 – Entoni 26/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Sakramento KingsPol MilsapPol DžordžNjujork NiksNBA ligaLos Anđeles LejkersLebron DžejmsJuta DžezJanis AdetokunboIndijana PejsersHoze KalderonDžej Džej RedikDemarkus KazinsAtlanta HoksAl Horford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara