Lov na Entonija Dejvisa, Lejkersi ponudili Bola, Kuzmu, Ronda, Bizlija, Pelikansi nisu oduševljeni

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.02.19. | 13:39

U Lejkersima su svesni da nemaju mogućnost da Nju Orleansu ponude igrače koji mogu da imaju direktan uticaj na igru odmah. Džonson i Pelinka su doneli krucijalnu odluku da sve eventualne trejd pakete ograniče na samo dvojicu mladih igrača iz jezgra koji je nakrcan talentima, a takođe neće biti ni više od jednog pika prve runde

Erupcija izazvana odlukom Entonija Dejvisa da zvanično podnese zahtev za trejd dovela je do toga da nekoliko kluba rade apsolutno sve u nameri da se dodvore Nju Orleansu i dobiju zeleno svetlo za jedan od najvećih trejdova ove zime.

Istina, slavu su nakrakto pokupili Dalas i Njujork megalomanskim trejdom gde su se, između ostalih, našli Deandre Džordan i Kristaps Porzingis, odnosno Denis Smit i Tim Hardavej. Sve bi uskoro moglo da se promeni ako Dejvis odluči da do poslednjeg dana prelaznog roka promeni franšizu.

Izabrane vesti

Ako se bude odlučio za ovu varijantu onda mu prelazak u Boston, gde ga raširenih ruku čeka GM Deni Ejndž, najverovatnije otpada, ali mu kao realna opcija ostaje – Los Anđeles.

U kancelarijama dogovornih ljudi u Lejkersima aktivirali su se svi alarmi kada je postalo jasno da Dejvis ide iz Nju Orleansa. Zbog toga su Medžik Džonson i GM Rob Pelinka reagovali brzo i klubu iz Luizijane poslali prvi trejd paket koji nije oduševio direktore Pelikansa. U njemu su se, kako javlja uvek dbro obavešteni novinar ESPN Adrijan Vojnarovski, našli Lonzo Bol, Kajl Kuzma, Ražon Rondo, Majkl Bizli i budući pik prve runde, ali to nije bilo dovoljno da se uprava Pelikansa odluči da pruži ruku.

U Lejkersima su svesni da nemaju mogućnost da Nju Orleansu ponude igrače koji mogu da imaju direktan uticaj na igru odmah. Džonson i Pelinka su doneli krucijalnu odluku da sve eventualne trejd pakete ograniče na samo dvojicu mladih igrača iz jezgra koji je nakrcan talentima, a takođe neće biti ni više od jednog pika prve runde.

Do kraja prelaznog roka u NBA ostalo je još samo pet dana, Lejkersi ciljaju da Dejvisa učine plej-of partnerom Lebrona Džejmsa u eventualnom napadu na titulu, a pred Jezerdžijama je dovoljno vremena da izmene i unaprede ponudu.

Lejkersi očigledno koriste isti mehanizam pregovaranja kao što su to radili u slučajevima Kavaja Lenarda – na kraju otišao u Toronto – i Pola Džordža – odlučio da ostane u Oklahomi – pa se nadaju da bi treći pokušaj mogao da bude sa srećnim ishodom.

Kako je objavljeno, Lejkersi nisu ponudili Pelikansima mogućnost da rasterete seleri kep, što znači da klub ne želi da pokrije eventualne ugovore koji ne odgovaraju Nju Orleansu.

Džonson je nekoliko dana u direktnoj komunikaciji sa GM Pelikansa Delom Dempsom. Zvanično, Nju Orleans nije prihvatio, ali ni odbio ponudu Lejkersa, što se može okarakterisati kao da nije dovoljno dobra. Pelikansi imaju mogućnost da biraju između Ingrama, Zupca i Harta, uz već pomenute igrače koji su uključeni u prvi paket. Podsetimo, samo su dvojica dostupni.

Za klub bi možda idealan scenario bio da sačeka leto i da onda izmeri mnogo bolje ponude koje bi mogle da stignu sa više adresa. Ovako, Lejkersi ostaju jedina validna opcija, pošto je izvesno da se Boston neće odreći Kajrija Irvinga, iako je, navodno, on sam pokazao interesovanje da na leto dođe u Holivud.

Suštinski, u narednih pet dana sve će biti poznato, a Dejvis se najmanje pita. Da je do njega, on bi verovatno izabrao odlazak u franšizu gde igra njegov prijatelj Lebron Džejms, u tim koji planira da na leto angažuje još jednu superzvezdu i tako stvori jakog konkurenta Golden Stejtu.

NBA

23.00: (1,80) Detroit (12,5) LA Klipers (2,25)
01.00: (1,75) Orlando (12,5) Bruklin (2,30)
01.00: (3,35) Vašington (14,0) Milvoki (1,40)
01.00: (1,40) Šarlot (14,0) Čikago (3,35)
01.30: (1,65) Majami (13,0) Indijana (2,50)
02.30: (1,22) San Antonio (16,0) Nju Orleans (5,00)
02.30: (1,22) Golden Stejt (16,0) LA Lejkers (5,00)
03.00: (1,75) Finiks (12,5) Atlanta (2,30)
04.00: (2,50) Sakramento (13,0) Filadelfija (1,65)

ISTOČNA KONFERENCIJA 

ZAPADNA KONFERENCIJA

FotoReuters


tagovi

Entoni DejvisLonzo BolKajl KuzmaRažon RondoMajkl Bizli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara