""
""

Ludi Sparsi delju kao Bulsi u najbolje vreme! Trojkaški uragan u domu šampiona i rekord za istoriju! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 26.03.16. | 08:52

Nikola Jokić odličan u pobedi nad Lejkersima, Nemanja Bjelica bio je sasvim solidan u trijumfu protiv Vašingtona nakon produžetka, dok je Boban Marjanović odigrao samo dva minuta...

San Antonio Sparsi pobeđuju na svom terenu kao legendarni Čikago Bulsi u zvanično najboljoj sezoni ikada! U noći između petka i subote Mamuze iz Teksasa savladale su Memfis rezultatom 110:104 i tako došle do 37. uzastopne pobede kod kuće ove sezone, odnosno 46. u nizu još od marta prošle godine. Serijom koja je ustostavljena ove takmičarske godine sastav Grega Popoviča je izjednačio skor koji su Majkl Džordan, Skoti Pipen i društvo postavili pre ravno 20 godina, pa su tako stigli na korak od istorije.

Izabrane vesti

Još jednom pokazalo se da su Sparsi na svom terenu neuništivi, ma ko izašao na borilište. Tako Popovič ovog puta nije mogao da računa na Kavaja Lenarda, Denija Grina, Borisa Dijaoa i Petija Milsa, s tim što su gosti bili desetkovani neigranjem trojice najboljih igrača – Marka Gasola, Zeka Rendolfa i Majka Konlija. Zato je domaćin imao veći izbor i jača oružja na raspolaganju.

Lamarkus Oldridž bio je čovek odluke - sa 32 poena i 12 skokova zagorčao je život protivniku koji je praktično od prvog minuta bio u podređenom položaju i jurio dvocifreni zaostatak. Zato su članovi Velike trojke – Toni Parker, Tim Dankan i Manu Đinobili skupili zajedno 17 asistencija i 39 koševa kojim su dokusurili Grizlije i tako sprečili Džamajhala Grina (20p) i Lensa Stivensonsa (17p) da prirede iznenađenje usred AT&T Centra. 

Boban Marjanović je na terenu proveo dva minuta i nije imao učinak. 

Dok su Sparsi izjednačili Čikagov rekord, Voriorsi su postavljali nove standarde i podigli lestvicu prilično visoko u jednoj potpuno ludoj utakmici protiv Dalasa, u kojoj je viđeno čak 39 trojki!  

Važeći šampion NBA lige je u pobedi nad Dalasom rezultatom 128:120 ubacio čak 21 šut sa distance, čime je postavio rekord po broju realizovanih dalekometnih hitaca u jednoj sezoni – 938. Do ove utakmice rekord je držao Hjuston sa 933 trojke prošle sezone. A ima još da se igra...

Naravno, glavnicu u velikom podvigu Golden Stejta imala su Braća Spleš – Klej Tompson sa devet i Stef Kari sa pet hitaca. Prvi je meč završio sa 40 poena, dok je njegov najbolji prijatelj upisao 33 koša, ali i po osam asistencija i skokova. Uz još jednu svestranu partiju Drejmonda Grina i njegovih 19 poena, deset asistencija i sedam skokova upravo je tu napravljena razlika kojom su Voriorsi stigli do 65. trijumfa ove sezone.

Jer, Dalas je na pravu kišu trojki odregovao sa čak 18 kontraudara i to bez pomoći Dirka Novickog, koji je dobio zasluženi odmor. 

U Dirkenštajnovom odsustvu ceo tim dodao je gas, što je rezultiralo time da čak sedmorica igrača upišu dvocifreni broj poena, a Vesli Metjuz je bio predvodnik sa 26 poena (6/11 za tri), dok je Džej Džej Barea dodao 21 koš i šest asistencija.  

Među srpskim vedetama koje su se našle na parketu prethodne noći najbolji sveukupni učinak imao je Nikola Jokić sa osam poena, 12 skokova i četiri asistencije u Denverovom trijumfu nad Los Anđeles Lejkersima – 116:105.

Mada su Nagetsi igrali bez Galinarija i Farida, Di Džej Ogustin je sa 20 poena i osam asistencija dirigovao igru gostujućeg sastava, dok su Jusuf Nurkić sa čak 18 poena, pet asistencija i četiri skoka i Vil Barton sa 16 poena, pet uhvaćenih lopti i četiri završna dodavanja nadoknadili izostanak dvojice ponajboljih igrača.

Kod Lejkersa Kobi Brajant je imao 28 poena, ali najviše se istakao Džulijus Rendl svojim prvim tripl-dablom karijere – 13 poena, 18 skokova, 10 asistencija. Time je 21-godišnji krilni košarkaš postao najmlađi igrač Lejkersa kojem je tako nešto pošlo za rukom još od legendarnog Medžika Džonsona

Sa deset poena i tri skoka Nemanja Bjelica doprineo je da Minesota usred Vašingtona savlada istoimenog domaćina rezultatom 132:129. I to posle dva produžetka.  

Karl Entoni Tauns je predvodio čopor Vukova sa 27 poena i deset skokova, ali i pet asistencija, dok je Zek Lavin dodao 25 koševa, čime su nadigrali učinak Brendona Bila od 26 poena, odnosno Džona Vola njegovih 22 poena i neverovatnih 16 asistencija. 

Interesantno, Bil je u poslednjem minutu utakmice promašio trojku za pobedu, koja je mogla da liši dva tima doigravanja, dok je Marsin Gortat ispustio dva slobodna bacanja za vođstvo u ključnim trenucima drugog produžetka, što je na kraju bilo kažnjeno. 

NBA – REZULTATI:

Vašington – Minesota 129:132 – nakon dva produžetka
/Bil 26 – Tauns 27/

Detroit – Šarlot 112:105
/Kaldvel Poup 21 – Voker 29/

Atlanta – Milvoki 101:90
/Tig 18 – Parker 19/

Hjuston – Toronto 112:109
/Harden 32 (13as, 11sk) – Derozan 18/

Majami – Orlando 108:97
/Vajtsajd 26 – Furnije 20/

San Antonio – Memfis 110:104
/Oldridž 32 – Grin 20/

Sakramento – Finiks 116:94
/Kazins 29 – Buker 26/

Golden Stejt – Dalas 128:120
/Tompson 40 – Metjuz 26/

LA Lejkers – Denver 105:116
/Brajant 28 – Ogustin 20/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Stef KariNikola JokićNemanja BjelicaNBA ligaMinesota TimbervulvsLamarkus OldridžKlej TompsonDžejms HardenDenver NagetsDalas MaveriksBoban Marjanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara