"Adem Ljajic"
"Adem Ljajic"

Napoli i Viola kroz trilere do pobeda, šok u Rimu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.04.13. | 17:13

Adem Ljajić strelac fantastičnog gola za Fjorentinu, Josip Iličić doneo Palermu bod u sicijalijanskom derbiju

 

Adem LjajicNekada je Serija A bila najjača liga na planeti - danas je podsetila na slavne dane, pokazala koliko fudbal ume da bude interesantan i nepredvidiv. Šokantni mečevi obeležili su subotnje popodne na Apeninina, na sve strane prštalo je od golova, preokreta, crvenih kartona...

Izabrane vesti

Najzanimljivije je bilo u Firenci, Ljubičasti su imali tri gola viška, prokockali ih, ali su u dramatičnom finišu ipak osvojili tri boda, čime su se primakli Milanu samo na poen razdaljine u borbi za mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. U odsustvu povređenog Stevana Jovetića mrežu gostiju iz Torina za malo više od pola sata izrešeteali su Kuardado prelepim golom, Akvilani udarcem glavom i sjajni Adem Ljajić fanastičnim golom iz slobodnog udarca, ali ni to nije bilo dovoljno ekipi Vićenca Montele za mirnu završnicu. Bikovi su se razgoropadili u drugom poluvremenu i od 0:3 stigli do senzacionalnih 3:3, ali da bodovi ostanu na Artemio Frankiju postarao se Brazilac Romulo četiri minuta pre poslednjeg zvižduka.

Bura je viđena i pod Vezuvom. Napoli je nadokandio gol zaostatka, oporavio se od ranog vođstva Kaljarija, a kad je Edison Kavani pogodio za 2:1 činilo se da će stići do lagane pobede. Stvari je zakomplikovao Marko Sau u 71. minutu, ali je temperamentne Napolitance razveselio Lorenco Insinje u četvrtom minutu nadoknade i prekinuo fantastičnu seriju gostiju sa Sardinije koji pre ovog meča sedam kola nisu znali za poraz u Seriji A.

Za razliku od Fjorentine i Napolija, Roma nije uspela da se iščupa, iako je imala, na papiru, najlakši zadatak. Na Olimpiku je gostovala Peskara koja će od jeseni igrati u Seriji B i povela je već u 14. minutu preko Karparija. Izjednačio je Destro početkom drugog dela, međutim nije to bilo dovoljno da Vučica uzme ceo plen.

Vatre je bilo i na ostalim terenima, ponajviše u Kataniji, gde je sicilijanski derbi završen bez pobednika. Domaćin je vodio golom Barientosa, a bod Palermu doneo je Slovenac Josip Iličić u petom minutu zaustavnog vremena, kad je isključen i golman Slonova Anduhar.

Šokantan poraz na svom terenu je doživela Sijena od Kjeva i tako značajno umanjila nade da će sačuvati prvoligaški status. 

SERIJA A - 33. KOLO:

Inter – Parma 1:0 (0:0)
/Roki 81/

Napoli – Kaljari 3:2 (0:1)
/Astori 48ag, Kavani 64, Insinje 90+4 – Ibarbo 18, Sau 71/

Sijena – Kjevo 0:1 (0:1)
/Pelisije 45/

Katanija – Palermo 1:1 (0:0)
/Barientos 69 – Iličić 90+5/

Roma – Peskara 1:1 (0:1)
/Destro 51 – Karpari 14/

Bolonja – Sampdorija 1:1 (1:0)
/Đilardino 24 - Sanson 59/

Fjorentina – Torino 4:3 (3:1)
/Kuardado 8, Akvilani 16, Ljajić 33, Romulo 86 – Bareto 45, Santana 56, Ćerći 77/

20.45 Juventus – Milan

Subota:
Đenova – Atalanta 1:1 (1:1)
/Flores 6 – Del Groso 8/

Udineze – Lacio 1:0 (1:0)
/Di Natale 19/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Adem LjajićBolonjaEvropaFjorentinafudbalItalijaKaljariKatanijaKjevoNapoliPalermoPeskaraRomaSampdorijaSerija ASijenaTorino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara