""
""

LUDNICA VEĆ NA POČETKU: Staridž jedini u metu, dve prečke, jedna stativa, promašen penal i junak Minjole (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.08.13. | 15:39

Liverpul u uzbudljivom meču savladao Stouk 1:0, ali u finišu strepeo za bodove, pošto je novi golman Crvenih odbranio udarac Voltersa sa bele tačke

Počelo je ludo, kako samo u Premijer ligi može! Ako je suditi po premijeri, Liverpul bi u godini jubileja (100. sezona u elitnom rangu engleskog fudbala) mogao da igra važnu ulogu u jednoj od najuzbudulčjivijih prvenstavan na svetu. Crveni su savladali Stouk minimalcem, ali su ostavili utisak ekipe koja igra dopadljiv fudbal, dok su gosti propustili šansu da u završnici naprave senzaciju – 1:0 (1:0).

Jedinu radost navijačima na Enfild roudu priredio je Danijel Staridž u 37. minutu. Reprezuentativac Gordi albiona je posle proigravanja Ijaga Aspasa savladao danas odličnog Asmira Begovića i domaćinu omogućio perfektan početak sezone u rezultatskom smislu.

Izabrane vesti

A u igračkom je ekipa Brendana Rodžersa bila ubedljivija nego što semafor pokazuje. Bez suspendovanog Luisa Suareza (gledao sa tribina, ostalo mu još pet utakmica kazne), Liverpul je diktirao ritam, stvarao šanse i promašivao ih. Kolo Ture i Džordan Henderson pogodili su prečku i stativu, ali je prava noćna mora za Liveprul bio Asmir Begović. Reprezentativac Bosne i Hercegovina je imao fantastičnih devet odbrana i najzaslužniji je što je tim Marka Hjuza napustio Enfild samo sa jednom loptom u mreži.

Na suprotnoj strani, novi golman Liverpula Simon Minjole je sve od finiša bio nesiguran, najpre je njegovu naopreznost mogao da iskoristi Hut (u 8. minutu pogodio prečku), da bi u 82. minutu prozreo lukavu nameru Čarlija Asdama da ga matira sa pola terena, a onda je nastao krešendo. U 88. minutu Adam je izveo slobodan udarac, a Danijel Ager nespretno igrao rukom, bio je to čist jedanesterac, zebnja se uselila u srca navijača Liverpula...

Loptu je uzeo Džonatan Volters, taj momak je prošle sezone od pet penala četiri šutirao u golmanov donji desni ugao. Tu činjenicu izgleda da je Minjole imao u vidu, pa je fantastičnom paradom ukrotio šut, razveselio čuveni Kop i sačivao tri boda Liverpulu.

 

PREMIJER LIGA – PRVO KOLO

Liverpul – Stouk 1:0 (1:0)
/Staridž 37/

16.00: Arsenal – Aston Vila
16.00: Norič – Everton
16.00: Sanderlend – Fulam
16.00: VBA – Sautempton
16.00: Vest Hem – Kardif
18.30: Svonsi – Mančester junajted

Nedelja:
14.30: Kristal Palas – Totenhem
17.00: Čelsi – Hal

Ponedeljak:
21.00: Mančester siti - Njukasl

(FOTO: Action images)

 


tagovi

Danijel StaridžEngleskaEvropaLiverpulPremijer ligaSimon MinjoleStouk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara