"Željko Lukajić"
"Željko Lukajić"

Lukajić za MOZZART Sport: Mega je u problemu pred finale sa Zvezdom

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.03.16. | 15:50

“Zvezda ima iskusne igrače i utakmice koje trenutno igra u Evroligi mogu samo da im podignu formu, nikako da je umore, što nije slučaj sa ekipom Dejana Milojevića", kaže doskorašnji trener Igokee

Željko Lukajić

Iskusni košarkaški trener Željko Lukajić, koji je donedavno predvodio Igokeu, prokomentarisao je predstojeće finale plej-ofa ABA lige između Crvene zvezde i Mega Leksa. Poznati stručnjak smatra da je ekipa Dejana Milojevića apsolutno zaslužila plasman u finale.
“Mega poseduje energiju, mladost, sjajan pristup utakmicama, tako da su apsolutno zaslužili plasman u finale Jadrana. Možda, ni sami nisu očekivali ovakav razvoj situacije, ali trener Milojević sjajno radi svoj posao i uživanje je gledati Megu”, istakao je Lukajić u razgovoru za MOZZART Sport.

Izabrane vesti

Kome dajete veće šanse u finalu regionalne lige?
“Zvezda ima iskusne igrače i utakmice koje trenutno igra u Evroligi mogu samo da im održe formu ili da je podignu, nikako da ih umore. Pre bih rekao da je Mega u problemu što do finala neće imati jake mečeve, možda samo prijateljske utakmice, a to nije isto. Dakle, to je veći hendikep za Megu nego za Zvezdu”.

Kako će pauza od mesec dana uticati na odigravanje Superlige?
“To je veliki problem. Praktično većina klubova će rasformirati timove i neće trenirati od marta do septembra. Izgubićemo i ovo malo talenata koje imamo, a šta smo dobili od sadašnje KLS lige, možda jednog Aleksu Avramovića iz Borca… O ovom problemu se tek mora razgovarati”.

A šta da rade timovi iz KLS lige koji su obezbedili plasman u Superligu?
“Moraće da se dovijaju da održe formu za dalji tok sezone. Jednostavno to je katastrofalno za košarku, a ona mora da nam bude u prvom planu”.

Da li će se i Partizan ravnopravno uključiti u borbu za šampionsku titulu sa Zvezdom i Megom?
“Apsolutno. Partizan to pokazuje sastavom, poslednjim rezultatima i stabilizacijom igre. Oni su poslednje utakmice dobili zahvaljujući velikoj energiji koju poseduju, ali ponavljam u okruženju se igraju plej-of i plej-aut, a mi, šta mi radimo?”

Srbija je izgubila jedno mesto u ABA ligi, a da li se i Metalac ili FMP mogu uključiti u trku?
“Košarka je to, sve je moguće. Sigurno će timovi Vlade Đokića i Slobodana Klipe vrebati šansu iz prikrajka”.

Da li je kod vas na vidiku neki novi angažman?
“Sve je još uvek otvoreno, ali je izvesnije neko inostranstvo nego da ovde dobijem neku odgovarajuću ponudu”, zaključio je Željko Lukajić.

PIŠE: Đurđe Mečanin
djurdje.mecanin@mozzartbet.com

(FOTO: Star Sport)

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici


tagovi

Željko LukajićMega LeksIgokeaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara