""
""

Ma, Juve to radi rutinski! Bajern tukao moćne Svece, ali ostao kratak za dva gola (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 05.12.17. | 22:40

Stara dama obezbedila prolazak u nokaut fazu sa drugog mesta u grupi

Juventus je morao da pobedi - Juventus je pobedio. Kao što to i inače radi kada mu je potrebno i kada je pod moranjem. Ma, nema greške sa velikanom iz Torina. Stara dama je ovoga puta pokorila Atinu, nadigrala Olimpijakos s 0:2 (0:1) i tako obezbedila prolazak u nokaut fazu Lige šampiona!

Najvažniji detalj na meču bio je 15. minut kada je sevnuo munjevit napad po levoj strani. Pravi onaj školski. Lepo se ubacio Aleks Sandro, ubacio loptu u peterac gde se našao Huan Kvadrado kome je preostalo samo da ćušne loptu u mrežu.

Izabrane vesti

Potom je Bernadeski u 89. minutu samo potvrdio ono što smo već znali. Nije bilo šanse da će Juve da prospe prednost. To se ovom timu retko događa.

Stara dama je pobedom pobegla Sportingu, a tri boda su joj u svakom ishodu garantovala prolazak u dalju fazu sa drugog mesta odmah iza Barselone. Na kraju se ispostavilo i da su Portugalci izgubili u Kataloniji pa je Juventus mogao i da izgubi - ponovo bi prošao dalje.

Barsa je dobila Sporting s 2:0 (0:0) golom Paka Alkasera i autogolom bivšeg igrača Barse Žeremija Matijea. Ernesto Valverde je igrao bez Lionela Mesija u prvom poluvremenu, a Argentinac je ušao u meč u 61. minutu. Katalonci su pre ovog meča već obezbedili prvo mesto u grupi, tako da im ovaj duel nije preterano značio u tom smislu. Ali ga je Barselona u maniru velikog kluba - dobila.

Dakle, dalje su prošli Barselona s prvog i Juventus s drugog mesta na tabeli. Sporting će u Ligu Evrope s treće pozicije.

U grupi B motiv su imali Bajern i Anderleht - jurili su pobedu od četiri gola razlike. Bajern je dobio Pari Sen Žermen na Alijanc Areni s 3:1, dok su Belgijanci bili bolji od Seltika s 1:0. Dakle, nisu uspeli da se izbore za prvo mesto u grupi u slučaju Bavaraca, odnosno Ligu Evrope u slučaju Anderlehta.

Bajern je počeo veoma ofanzivno protiv PSŽ-a, jednog od najmoćnijih i najskupljih timova današnjice, i to mu se isplatilo. Već u osmom minutu Levandovski je pokazao kakav je maher za davanje golove, pa je dodatno naoštrio atmosferu jer je poznato da "petrodolari" i fudbal baziran na njima nisu dobrodošli kod navijača i Uprave Bajerna. 

Želeli su da se revanširaju Bavarci, pa su poveli i s 2:0 preko Tolisa. Kasnije je smanjio Mbape posle prelepe asistencije Kavanija, da bi Toliso povećao na 3:1. Morao je Bajern da da još dva gola da bi bio prvi, ali to se nije dogodilo.

Anderleht je slavio protiv Seltika u gostima samo s 1:0, tako da je ostao kratak za tri gola i bez prolaska u Ligu Evrope.

Seltik je tako prošao u Ligu Evrope sa samo tri osvojena boda i sa gol razlikom minus 13!

GRUPA A:

Mančester Junajted - CSKA 2:1 (0:1)
/Lukaku 64, Rašford 65 - Džagoev 45/

Benfika - Bazel 0:2 (0:1)
/Eljunusi 5, Oberlan 65/

GRUPA B:

Bajern Minhen - PSŽ 3:1 (2:0)
/Levandovski 8, Toliso 37, 69 - Mbape 50/

Seltik - Anderleht 0:1 (0:0)
/Šimunović 62ag/

GRUPA C:

Čelsi – Atletiko Madrid 0:1 (0:0)
/Saul 56/

Roma – Karabag 1:0 (0:0)
/Peroti 
53/

GRUPA D:

Olimpijakos - Juventus 0:2 (0:1)
/Kvadrado 15, Bernadeski 89/

Barselona - Sporting 2:0 (0:0)
/Pako Alkaser 59, Matije 91ag/

(FOTO: Action images)


tagovi

Bajern MinhenEvropaFederiko BernadeskiHuan KvadradoLiga EvropeNemackaPari Sen Žermen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara